Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Gaziemir Belediyesi Meclisi Haziran Ayı ikinci oturumu Başkan Halil Arda idaresinde gerçekleştirildi. Fen İşleri Müdürlüğünün Gayrimenkul Sermaye Üretim Giderleri kaleminden 550.000,00 TL, Zabıta Müdürlüğü’nün Mamul Mal Alımları kaleminden 300.000,00 TL ödeneklerinin Sosyal İşler Müdürlüğü’nün Kara Taşıt Alımları kalemine alınmak suretiyle aktarma yapılmasının 5393 Sayılı Belediye Kanununun Meclisin Görev ve Yetkileri başlıklı 18.maddesinin b fıkrası ve Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 36.maddesi gereğince oy birliği ile kabul edildi. 


ATMACA, "PERSONELE MOBİNG VE BASKI VAR"
AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, ilgili gündem maddesine yönelik konuşarak, "Zabıta personelimizin gerekli ihtitaçlarının karşılanması yerine Zabıta Müdürlüğinden başka yerlere bütçe aktarmanın teknik olarak uygun olabilir ama doğru olmadığını düşünüyoruz. Belediye personelimiz üzerinde mobing ve baskı var. En son Kıvanç Kale arkadaşımızın bazı arkadaşkarıyla görüşmesi ve fotoğraf vermesi nedeniyle veterinerlik işlerine sürülmesini doğru bulmuyoruz. Belediye çalışanlarımıza gerekli özenin gösterilmesini, maruz kaldıkları mobing ve baskıdan vazgeçilmnesini temenni ediyoruz" dedi. 

ARDA, “SİZİ KINIYORUM, VETERİNERLİK MÜDÜRLÜĞÜ SÜRGÜN YERİ DEĞİLDİR”
Başkan Halil Arda, “Uğur Bey Veterinerlik sürgün yeri değil, En önemli müdürlüklerimizden bir tanesidir.  Kıvanç Kale’de değerli bir çalışanımız ve ihtiyaç üzerine oraya gönderildi, bunu böyle değerlendirmenizi kınıyorum. Tüm çalışanlarımız çok değerlidir. Zabıtaya kıyafet alımı için işlemler başladı. Zabıtaya aktarılan paranın söylediğiniz ile hiçbir ilgisi yoktur. Zabıtalara maddi katkıda bulunacaksanız yasal olarak önümüzü açarsınız, ek gösterge yaparsınız, bizim de önümüz açılır. 5 ayda… Gaziemir Belediyesi’nin bütçeye koyduğu elektrik, su, mazot parası 5 ayda eridi. Biz bir servis aracı almak istiyoruz ve o araç için bu para transferini yapıyoruz, Sosyal İşler Müdürlüğümüz bir ikram aracı alacak, donanımlı bir ikram acı için bunu yaptık. Uğur Bey kimi nerede görevlendireceğimize biz karar veririz, Kıvanç Kaleli’ye ihtiyaç olduğu için orada görevlendirilmiştir, orası bir sürgün yeri değildir bunu aklınıza koyun, biz Kıvanç Kaleli’ye kimle nerde oturmuş, kimle fotoğraf çektirmiş diye sormadık. Veteriner işleri Müdürlüğümüz oldukça önemli bir müdürlüktür" dedi. AK Partili Atmaca ise, "Biz Kıvanç Kale'nin veterinerlik işlerine gönderilmesine değil ilgili maddeye ret oyu veriyoruz" diye konuştu. 

"KREDİ BAŞVURUSU TARTIŞMALARA YER AÇTI"
2022 yılında, sermayesi yüzde 100 Gaziemir Belediyesine ait Seydaş Organizasyon A.Ş firmasının görev ve hizmetlerinin gerektirdiği işlerde ulaşım, nakliye, vb. alanlardaki ihtiyaçlarını ekonomik olarak karşılamaya yönelik işlerde kullanılmak koşuluyla Belediye Başkanı tarafından nakdi veya gayri nakdi kredi kullanmak üzere bankalardan kredinin sağlanması, kullanılması, borçlanmanın yapılması, kredi geri ödeme koşullarının belirlenmesi, kredi sözleşmesi üzerinde değişiklik yapılması, kullanılacak olan kredi için gerekli garanti ve teminatlarının verilmesi, bu işlerle ilgili her türlü sözleşme, taahhütname, Protokol ve temlik sözleşmelerinin düzenlenmesi veya imzalanması, kredi ile ilgili her türlü yazışmalarda münferiden işlem yapılabilmesi, Seydaş Organizasyon A.Ş firmasının görev ve hizmetlerinin gerektirdiği tüm işlerde kullanılacak 50.000 TL limitli kredi kartı başvurusunun yapılması ve kredili mevduat hesabı açtırılması için Belediye Başkanı Halil Arda’ya yetki verilmesi önergesi de AK Parti’den tepki çekti. 


ATMACA, "KANUNSUZ UYGULAMALARI İPTAL EDİN"
AK Partili Atmaca, dilek ve temennilerin yapılmamasına tepki gösterdi ve önergeye yönelik, "Tepe Kafe binası yıkıldı, yeni bina yapıldı. Elime 16.07.2020 tarihli 625 No.lu encümen kararı geçti. İmar ve şehircilik müdürlüğü encümene yollamış, karar için taelpte bulunmuş, Gaziemir Belediyesi adına kayıtlı kamuya terkli alan diyor, burası kamuya terkli değil buradaki yanlışla bir başlayalım... Yapılacak taşınmazın diyor bizim aldığımız karar bina içindi, İmar Şehircilik Müdürlüğü yapılacak binanın bize ruhsatlarının verilmesi için onay verin diyor. Bu çok ciddi bir suç, meclis kararında olmayan ifadeler içeriyor, bu encümen kararı ile beraber geriye dönük defalarca dile getirdiğimiz kanunsuz uygulamaların işlem iptallerini talep ediyoruz. Bazı kararlar alınıp cezalar yazılıp iptal ediliyor. Kurumsal yapıyla alakası olmayan, ne yapıldığı bilinmeyen uygulamalara karşılıyoruz. Bunun en çoğunu da SEYDAŞ'ta yaşıyoruz. Yarın bunlar karşınıza çıkar, çağırırlar, encümenlerdeki ve müdürlüklerdeki arkadaşların imza atarken ince eleyip sık dokumalarını tavsiye ediyorum. Bu maddenin reddedilmesi konusunda tavsiyelerimi bildiriyorum" ifadelerini kulandı. 

ARDA, “BU TAVSİYE DEĞİL BU ALENİ BİR TEHDİTTİR”
Başkan Halil Arda’dan Atmaca’ya sert bir yanıt geldi. Arda, Bu yaptığınız tavsiye değil ben bunu tehdit olarak algılıyorum, 3 yıldır attığımız her adımı şikayet ettiniz, ne zaman iyi bir şey yapsak şikayet ettiniz.  Ama CİMER’e , ama İçişleri Bakanlığı’na, 2 günde bir şikayet ediyorsunuz bu tavsiye değil siz, burada encümendeki üyelere, meclis üyelerine  ayağınızı denk alın diyorsunuz.  Bu korkuyla kimseyi yıldıramayacaksınız,  ne Portaymış arkadaş ne olmuş orada mevcut bir bina, bizim yapacağımız projeye uygun değildi. Son halini gördünüz mü? Çıkan adam ne hale getirmiş? Eşinize sorun oradaki uygulamadan memnun mu oraya geliyor, masa masa dolaşın Gaziemirliye sorun oradan memnunlar mı? İmar ile ilgili iptal edilen cezalar…Çocuk gibi davranmayın söz veriyoruz, çıkıp konuşuyorsunuz, size verilecek cevap Aydın Bey’de dilek ve temenniler ile ilgili kendi tarafınızdaki meclis üyelerine konuşun, iptal edilen cezalar imar yönetmeliği ile yapılmıştır. 13 Haziran’da 2 müfettiş daha geliyor, gelsinler. Atatürk Kültür Merkezi’nin üstteki 2 katını şikayet ettiniz kaçak diye,  kaçak kim yapmış, şikayet ettiniz kim yapmış? Adalet ve Kalkınma Partili Belediye Başkanı yapmış, ciddi olun, birazcık ciddi olun. Biz Gaziemir’in kuruşunun hesabını yapıyoruz. Port'da vatandaş parası yoksa da gelip oturuyor, sandıkta yenemeyeceksiniz, ben vatandaşın tercihini görüyorum. İktidarın tavsiyesi tehdittir, ben hiçbir arkadaşımızı tehdit ettirmem, bu sözlerinizin hesabı da sorulur” ifadelerini kullandı.

ZENGİNOBUZ, "HUKUKİ İŞLEM BAŞLATACAĞIZ"
CHP'li İzel Zenginobuz Derinsu ise, Atmaca'nın sözleriyle ilgili hukuki işlem yürüteceklerini kaydetti. 


ATMACA, "TEHDİT ETMİYORUZ"
CHP Grubundan gelen açıklamaların ardından konuşan Atmaca, "Soru önergelerine cevap alamıyoruz, o nedenle de biz durumu gerekli mercilere taşıyoruz, kaç kez müfettiş geldi, araştırdı ama siz akıllanmıyorsunuz. Soru önergelerimize cevap alamıyoruz, cevap verin onları tartışalım. Atatürk Kültür Merkezi 96 yılında projelendirilip inşaata başlamış, o dönemde deprem yönetmeliği çıkmamış. Biz kimseyi tehdit etmiyoruz, halk bize muhalefet görevi verdiyse biz bunları dile getireceğiz" dedi.  


ARDA, "YARIN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUN"
Başkan Arda, “128 Milyar Doların hesabını veremeyenin burada konuşmaya hakkı yok, önerge hakkında konuşun yoksa sözünüzü keseceğim. Maşallah meclis üyesi değil kolluk gücü gibi çalışıyorsunuz, lütfen raporla ilgili konuşun. Siz burada memurlarımı tehdit ediyorsunuz, siz hükümetsiniz bu tehdittir, tamam yarın suç duyurusunda bulunursunuz” diye konuştu.