Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Gaziemir Belediyesi'nin projesi olan CV Bank kapsamında her ay 100'ün üzerinde kişiye istihdam sağlandığını açıkladı. İnsanların iş bulmasına yönelik çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü kaydeden Arda, birçok firma ile birebir kendisinin görüşme yaptığını belirterek, "CV Bank'taki CV'lerimiz erimeye başladı. Her ay yaklaşık 100 - 110 kişiye bazı aylar 150 kişiye iş buluyoruz. Orada görevlendirdiğimiz 2 arkadaşımız var. 1 tanesi öğretmen kökenli, 2'side üniversite mezunu. Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğümüze bağlı bir birim. Hem Basın ve Halkla İlişkiler Müdürümüz hem o birimde görev yapan arkadaşlarımız bir taraftan Gaziemir'in altını üstüne getiriyorlar. Gaziemir'deki işyerlerini ziyaret ediyorlar. Kurduğumuz 2'li ilişkiler sayesinde yaratılıyor bu istihdam. İyi niyet çerçevesi içinde iş insanlarıyla tabi ki benim de yaptığım görüşmeler var. CV Bank ve sosyal market kapsamında görüşmeler yapıyorum. Seçenek yaratıyoruz onlara. Yani 1 kişi alacaksa onlara 10 kişi gönderiyorum ve 10'un içinden seçsinler, bu portföyümüzden onlar da faydalansın diye. İyi niyet çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz görüşmeler neticesinde oluşuyor. Bu sevindirici" dedi. 

"MÜLAKATLARA EŞLİK EDİYORUZ"

İş görüşmeleri sürecinde de belediyenin aktif rol aldığını aktaran Arda, "Belediye meclis salonunda yaptığımız toplantılara şirket yetkilileri geliyor. Şirket yetkilileri mülakatlarını, görüşmelerini belediye meclis toplantı salonunda yapıyor. Eğer gelemiyorlarsa belediyemize ait otobüslerle işyerlerine biz taşıyoruz, transferlerini biz yapıyoruz. Mülakatlarında yanlarında oluyoruz. Bütün firmalar bundan son derece memnun ki hiçbir arayış içinde olmadan direkt CV Bank'ımıza geliyorlar ve müthiş bir ilgi var. Geçenlerde Hugo Boss'un 4. fabrikasının açılışına katıldık. Dünya çapındaki CEO'su da geldi, birlikte yemek yedik. Orada da bu projeyi onlara anlattım. Bugün Hugo Boss da işçi talebinde bize geliyor. Bu sadece talep değil, bunun yanında onların istediği nitelikteki insanları da yetiştirmeye başladık" ifadelerini kullandı. 

"SARNIÇ TOPLUM MERKEZİ'NDE KALİFİYE ELEMAN YETİŞTİRİYORUZ"

Aynı zamanda iş arayan vatandaşlara mesleki kurs da verildiğini anlatan Arda, "Sarnıç'ta açtığımız Sarnıç Toplum Merkezi'nde özellikle tekstil sektörüne kalifiye eleman yetiştirmek için kurslar açıyoruz. Bu kurslarda onlara hazır eleman yetiştiriyoruz. Bu konuda hem teknik anlamda hocalarımız hem de makinelerimiz var. Dolayısıyla onların istediği nitelikteki elemanlar da bizim elimizde bulunuyor. Keyifli bir iş, insanlara bu zor dönemde iş imkanı yaratmak" açıklamasında bulundu. 

"VATANDAŞ ÇOK MEMNUN"

Arda, ekonomik zorlukların yaşandığı bir dönemde insanların istihdamına katkı sunmanın kendisini çok mutlu ettiğini ifade ederek, "Tabi ki herkesin hedefi öncelikle belediyeye girmek ama belediyelerin de kapasitesi belli, ekonomik durumumuz belli. Gaziemir ticaretle ve özel eğitimle büyüyen dinamiklere sahip bir ilçe. Yaklaşık Sarnıç Bölgemizle birlikte 500'den fazla büyük işyeri var. Dolayısıyla iyi çalışan bir birim, arkadaşlarım çok başarılı bu konuda, onları takdirle karşılıyorum. Vatandaş çok memnun. Yani Hugo Boss firmasının açılışına gittiğimizde orada binlerce işçi vardı. Birçok tanıdıkla karşılaştık orada, el salladılar. Bizim sayemizde işe girmişler, ben çoğunu tanımıyorum ama onlar Gaziemir Belediyesi'nin firmalarla yaptığı işbirliği ile işe girdiklerini biliyorlar. Çok keyifliler, bu da bizi mutlu ediyor bir belediye başkanı olarak. Gerçekten çok mutluyum bu konuda" dedi.

BİLGİN: "SAHADAKİ SIKINTILARIN DA ANALİZİNİ YAPTIK"

Proje çalışmalarını yürüten Gaziemir Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Oktay Bilgin ise, "CV Bank istihdam ofisleri ilçe belediyelerin hemen hemen hepsinde olan bir sosyal sorumluluk projesi. İş arayan vatandaşlarımızın CV'lerini alıp havuzda kategorilere ayırıp sonra ihtiyaç halinde de onları firmalara ileten bir birim. Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğünün içinde olan bir birim. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'nın görevlendirmesi ile göreve gelmemin üzerinden 1,5 yıl geçti. Firma ziyaretlerine başladık, Serbest Bölge, Sarnıç'ta fabrika yöneticileri ile program yapıp yüz yüze görüşmeler sağladık. Bu arada hem de alandaki sıkıntıların da bir nevi analizini yapmış olduk. Serbest Bölgeden içeri girerken güvenlikten geçmek biraz zor, bazı iş arayan vatandaşların güvenlikten bu sebeple geri döndüğünü öğrendik. Girince firmayı bulması zor oluyor. 2,5 kilometre uzaklıktaki bir firmaya gittiğinde kan ter içinde mülakata giriyor, geri dönüş yolunu düşünüyor, konsantre olamıyor gibi sorunlar tespit ettik" diye konuştu. 

"KENDİMİZE İŞ ARAR GİBİ DAVRANIYORUZ"

Bilgin, iş arayanlar vatandaşları işe yerleştirme çalışmalarında sadece Gaziemir ile sınırlı kalmadıklarını belirterek, "Sahadaki tespitlerin ardından toplu iş görüşme fikrini hayata geçirdik. Kadın, erkek, engelli istihdamı üzerine çalıştık. Görüşme firmada yapılacaksa biz belli saatte vatandaşlarımızı belediyemizde karşılıyoruz, ağırlıyoruz ve toplu olarak firmaya gidiyoruz. Çünkü güven duygusu da bizim için çok önemli. Biz köprü görevi görüyoruz. O köprünün sağlıklı olması gerekiyor. Firma mülakatının ardından vatandaşlarımızı tekrar geri getiriyoruz. Bizim için önemli olan bir diğer konu veri akışıydı, ve bunun üzerinde de çalıştık. 1,5 yıldır bin 620 kişi CV Bank'tan istihdam edildi. İşin başından sonuna kadar işi takip ettiğimiz için bu proje başarılı oldu. Biz kendimize iş arar gibi vatandaşımıza iş arıyoruz. Biz sadece Gaziemir'de değil Buca, Menderes, Torbalı, Manisa'daki firmaları da ziyaret ederek toplantılar yaptık. Manisa Vestel firmasında da artık bizim CV Bank'ımız değerlendirilecek. Halil Arda başkanımıza teşekkür ediyoruz" dedi.