Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Foça Belediyesi Meclis Denetim Komisyonu'nun geçtiğimiz yıl yapılan toplantısında, AK Parti'li meclis üyesi Sinem Atan, belediyenin yıl içinde yaptığı çalışmalar hakkında Belediye Başkan Yardımcısı ve İmar Müdürü İsmail Ası'ya sorular yöneltip, yapılan çalışmaların makbuzlarını görmek istediğini söylemişti. Bunun üzerine sinirlenen Ası, Atan’a hakaret ederek, üzerine yürüdüğü iddia edilmişti. Atan, yarıda kalan toplantının ardından Foça Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek suç duyurusunda bulunmuştu.  

304 GÜN ADLİ PARA CEZASI İLE CEZALANDIRILDI 

Foça 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen dava sonuçlandı. Mahkeme heyeti Sanık İsmail Asi’yi hakaretten suçlu bularak, karar tutanağında “Sanığın üzerine atılı ‘Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret suçu’ işlediği sabit olmakla, eyleminin ağırlığı ile orantılı olarak  suçun işleniş biçimi, suçun işlendiği yer ve zaman, suç konusunun önem ve değeri, meydana gelen  tehlike, sanığın kasta dayalı kusurunun ağırlığı, amaç ve saiki göz önünde bulundurularak eylemine uyan TCK’nın 125/3-a maddesi gereğince takdiren ve tercihen alt sınırdan ceza tayini ile 365 gün adli para cezası ile cezalandırılmasına; sanığa verilen cezanın gelecekte üzerinde yaratacağı olumsuz etkiler göz önüne alınarak TCK’nın 62. Maddesi gereğince sanığa verilen ceza 1/6 oranında indirilerek sanığı 304 gün karşılığı adli para cezası ile cezalandırılmasına” ifadelerine yer verdi.  

BÜYÜKŞEHİR MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRDİ 

Yaşanan sürece ilişkin İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından görevlendirilen müfettiş Sami Can Karhan’ı ise İsmail Asi’nin kademe ilerlemesinin durdurulması, maaşından 1/3 oranında kesinti yapılmasına karar verdiği öğrenildi.  

“YENİ BİR DAVA BAŞLATTIM” 

Konuya ilişkin açıklamada bulunan AK Parti Meclis Üyesi Sinem Atan, “Devletimin 1 kuruşuna sahip çıkacağım. Bu olayın yaşanmasından kaynaklanan bağış makbuzlarının hesabını sormak için yeni bir dava başlattım” dedi.