Sıla TEKİN/GÜNDEME BAKIŞ - Elektrik kontağından çıktığı belirtilen yangın sonrası büyük pani yaşanan diyaliz birimindeki hemşire ve görevliler hastaları sedyeleri ve yataklarıyla taşıyarak yangın bölgesinden uzaklaştırdı. Hastanenin içerisndeki  yoğun duman birinci katı tamamen sardı. Hasta yakını ve sağlık personelleri dumandan etklendi. İzmir itfaiyesi ise olay yerine kısa sürede gelerek yangına müdahale etti ve yangını söndürdü.

İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur, olayı yakından takip ettiklerini ve kendisinin de hastaneye geçtiğini ifade ederek, "Hastane yönetiminin talepleri doğrultusunda ihtiyaç olursa hastaları başka hastanelere nakletmek için 112 Acil Servis ambulansları da hastanede hazır olarak bekliyor." dedi.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ise olay yerinde inceleme yaptıktan sonra açıklamalarda bulunarak, "Yangın, itfaiye müdahalesiyle söndürüldü. Duman nedeniyle acildeki tüm hastalar boş yataklara konuldu. Herhangi bir can kaybı ve yaralanma söz konusu değil. Çalışanlarımızdan birkaçı dumandan etkilendi" dedi.




HASTALAR İÇERİ ALINDI
İzmir'de, Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi'nin yanındaki diyaliz bölümünde çıkan yangın söndürüldükten sonra dumandan etkilenmemesi için dışarı çıkarılan başka bölümdeki hastalar, tekrar içeri alındı. Diyaliz hastalarının ise diyaliz bölümü bulunan farklı hastanelere sevk edildiği belirtildi. Dumandan etkilenen personelin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Yangın sırasında hastanede bulunan Umut Demir, diyaliz bölümünden dumanların yükseldiğini belirterek, "Sanırım diyaliz cihazından yangın çıkmış. Hastaları sedyelerle kısa sürede dışarı çıkardılar. Olay can kaybı olmadan önlendi" dedi.

Yangınla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi.