Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ - Danıştay 8. dairesinin verdiği karar ve bakanlığın yayınladığı yönetmelik nedeniyle kapatılan Özkanlar Pazaryeriyle ilgili tartışmalar uzun süre devam etmiş ancak bir sonuç alınamamıştı. Bayraklı Belediye Meclisi, pazar yerinin Bornova sınırları içerisinde kalan viyadük altına yapılmasını önermiş, Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü de bu yerin tahsisini vereceklerini açıklamıştı. Bornova Belediyesi de viyadük önerisine karşı çıkmıştı.

BAŞKANLAR BİR ARAYA GELDİ
Geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal bir araya gelerek Özkanlar pazaryeri projesini masaya yatırdı. 

KARAYOLLARINA RESMEN BAŞVURDU
Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, daha önce viyadük altına kurulsun önerisine sıcak baktı. İduğ, imzasıyla Karayolları Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğü’ne konuyla ilgili bir yazı yazıldı. Yazıda, “Bornova ilçe sınırlarında bulunan İş Bankası yanı karayolları viyadük altı boyunca eski Özkanlar pazaryerinin buraya taşınarak pazaryeri olarak kullanılmak suretiyle belediyemize tahsis edilmesi ya da bedeli ile kiralanmasını talepediyoruz” denildi.

ONAY VERİRLERSE HEMEN KURULACAK
Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, “Tunç ve Serdar Başkanla görüştük. Karayollarının viyadük altını tahsis etmesini istedik. Ben esnaflık kökenliyim. Esnafın iş yapmasını isterim. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ve Bayraklı Belediye Başkanımız Serdar Sandal ile bütünlük içerisinde çalışıyorum. İşsizlik giderek artıyor. İnsanlar iş yapmak isterken mevcut yerlerin kapatılmasını doğru bulmuyorum. Karayolları onay verdiği an Pazar kurulacak” dedi.