Yunus Karakaya’nın sunduğu 90+5 programına konuk olarak katılan Menemespor’un kurucularından ve en son yapılan kongrede başkan adayı olan Fikret Uzun, Menemenspor hakkında önemli açıklamalarda bulunurken, çarpıcı iddialar gündeme getirdi.

Yaşanan süreci değerlendiren Fikret Uzun, “Olayların patlak verdiği dönemde Menemenspor’un kurucusu benim. Menemenspor hacze düşerek 1993’de kapandı. O dönemde Menemen Belediyesor Kulübü olarak kuruldu sonra bugünlere kadar geldik. Hala daha kulübün resmi adı Menemen Beldiyespor’dur. 18 Aralık 2018 tarihinde ikincisi yapılan olağanüstü genel kurula gittim. Gittiğimde Menemenspor sportif faaliyetler A.Ş adında bir şirkete devredildi.  2. Lig'de oynayan takımımın aktif ve pasif tüm haklarının teslim edileceğini öğrendim. Oraya gittiğimde her şeyden bilgisizdim. Orada mücadele etmeye çalıştık maalesef gerekli açıklamalar yapılmadan paldır küldür 42 dakika da kongre bitti. Menemen’in geleceği ile ilgili bir kongrede hiçbir sunum yapılmadan takım alel acele devredildi. Menemen’in takımının aktif ve pasif olarak tüm haklarının devri usulsüzce yapıldı. Şirketleşiyor diyorlar ama şirketleşme namına birşey yoktu. Mevcut bulunan bir şirkete takımımızın aktif ve pasifleriyle tüm hakları devrediliyor. Evrakları da burada. Kurucusu Tahir Şahin. Tüzüğümüzde herhangi bir şirkete devredilir diye bir ibare yok. Ama tüzüğe aykırı bir işlem olduğu kadar gizli saklı yasal olmayan çok şey var” dedi.

Uzun sözlerine şöyle devam etti;
“Bu dilimden önce takımın başarısını hiç kimse inkar edemez. Ne şartlarda kulübe ne kadar ekonomik katkılar olmuş bilmediğim konulara giremem. Bilmediğim belgesi olmayan hiçbir şeyin açıklamasını yapamam. Nereden veya nasıl maddi kaynak aktarıldı takıma ve neler yapıldı, orası benim konum değil. İzahını yapamam. 8 Ağustos’ta şirket kuruyor. 18 Aralık’ta kurulan şirkete takımın bütün devri gizli saklı yapılıyor. Kongrede gündeme gelmedi. Yanlış olan şeylerden bir tanesi Menemen Belediyespor 2015’de olağan kongresini yapıyor. 2018 Eylül’de yapılması gereken kongre yapılmıyor. 2019 olağan kongresi ve 2020 olağan kongresi yapılmıyor. Yani Menemen Belediyespor’u çıkmaza götürüyorlar. Bunlar yasal değil bunlar kulübü gasp etmiş durumdalar. Bu kulübün 2015 yılında yapılan kongreden sonra yapılması gereken kongreler yapılmıyor. Olağanı yapmadan olağanüstü kongreleri yapılıyor. İnsanlar ya çok cahil ya da gözleri kararmış. Her hizmet yapan yaptığı hizmeti, hizmet süresi dolduğunda tapusunu alsın gitsin böyle bişey var mı? Menemen halkının imkanıyla o takım buralara geliyor. Tek başına belediye başkanı şirket kuruyor yönetici oluyor. Bu bir kere İçişleri Bakanlığı’nın men etttiği bir şey hiçbir belediye başkanı şirket sahibi olamaz. 2 Ocak’taki meclis toplantısında AK Partili belediye meclis üyeleri uyandırdıgı için 25.12.2018 tarihinde Menemen Belediyespor yönetim kurulunun 3 asil üyesi şirketin yönetim kurulunun üyeliğine geliyor böyle bir şey olabilir mi. Evrakları da burda . Mahkemeye başvurdum 9 Ocak’ta bu dilim içerisinde kongrenin ilanının yapılmadıgını sonra mahkemeye kendi avukatları tarafından verilen bir dilekçe var dilekçede delillerimzi gizli tutulmak kaydıyla.. Ben dava açıyorum bir ön görüşme yapılması lazım. Ama malesef hiçbir evrak sunamadılar ne yönetim kurulu kararı ne gazete. Mahkemeyi açtıktan 2 ay sonra şöyle bir gazete geldi ilana baktık Menemen ilanı 18.12.2018, 10.12.2018 ilan tarihlerine bakarsanız öyle bir karmaşa var ki içinden çıkamazsınız. 2018 yılının Aralık ayında İzmir’deki hiçbir dernek kongre yapmamış aksine bu gazetenin basın savcılığında karşılığı da yok . Üstlerine gitmeye başladığımız dilimde yönetim kurulu kararı geldi. Bilgisayar sistemlerini bilmememe rağmen kes yapıştır diye birşey varmış . Bu gazetedeki ilanların basın savcılığında karşılığı yok. Bu tarihte böyle bir gazete yok. Nisan, Mayıs ayında kriminalden rapor geldiği dilim içerisinde bu imzaları tamamlıyor. Çünkü karar yeter sayısına sahip değil çıkıyor ortaya. 4 kişiyle bir karar almaya yetkileri yok.  Kongre üyeleri de neye oy kullandığını bilmiyolar.”
Uzun, “2. Lig’de şampiyonluğa gittiği dönemde gazeteci televizyoncular aradı sekteye uğramaması için hiçbir açıklama yapmadım. Biz bunları yaparken çok keyfi listeler hazırlanıyor. 1. Olağanüstü genel kurulda 147 kişilik bir hazirun listesi geldi. 2. kongrede de yine 147 için mücadele ettim. Ama öyle bir atraksiyonlar yapıldı ki bu sürede 199 tane yeniden üye yapıldı ve bunlar Menemen’den değil yerel yönetimler seçildikten sonra yeni göreve gelen 10 tane meclis üyesi kulübe geldi üye olmak için ama yapmadı. Çamdibi, Altındağ, Urla, Çiğli buralardan üye yapıldı. Üyeler yasal değil, Gelibolu’da konser gibi oy kullandılar ve izah etmeye çalıştım maalesef dinlemediler. Ben 147 ile mücadele ederken 2 mahkeme bilirkişi raporları istedi. 147 ile mücadele ederken kulübümüzün 114 tane üyesinin olduğunu bildiriyor. Bunların kimler olduğu benim elimde zaten vardı. 18 Aralık 1. kongrede kulübe üye olmayan 40 tane üye hazirun listesine yazılıyor. Kulüpte ikinci başkanlık yapmış genel kaptanlık yapmış futbol şube sorumluları vesaire yok. Kendinize göre bakkal defteri işler gibi liste yapıyolar. Şu anda kulübün 13 kişilik yönetim kurulundan 9 tanesi kulübe üye değil.  2. Olağanüstü yapılan kongrede 114 haricinde katılan üyelerin ispatlama şansı olmadıklarından dolayı kongreye katılmaları ve oy kullanmaları yasal değildir. Meşru değildir. Allah nasip ederse 2 Ekim’de mahkemelerimiz var . Kesinlikle meşru olmayan yönetim meşru olmayan icraat var suç işlendi. Sahte imzalarla ilgili yaptığım suç duyurusundan dolayı takipsizlik kararı çıktı. O sahte imzaları atanlar bulunamadı. Ben nasıl bulduysam onları da istedikten sonra bulurum ama benim işim değil. Burada bir sahte evrak düzenleniyor, sahte gazete hazırlanıyor, takipsizlik kararı çıkıyor. Bunları yapan kişilerin mahkemeye karşı hiçbir sorumluluğu yok mu . Yönetim kurulu toplantısı yapıyorsun 7 tane imza 3’ü kulübün yönetim kurulunda yok. Olağan genel kurulların yapılmamasından dolayı kulübümüz idari cezalar yiyor. Bu da kötü birşey iyi yönetilmiyorsunuz diyerek ceza yiyorsunuz. Gaspedilmiş bir kulüp var. Benim konuştuğum her şey yasalarla ilgili konuştuğumda hain damgası vuruyolar” dedi.


Son olarak Uzun adaylığın açıklarken şunları söyledi;
“25 Mayıs kongresinde 147 üye ile adaylığımı açıklayıp listemi koyacaktım. Ama beni tanımayan 199 tane üyeye kendimi tanıtma şansım yok ki. Suçu işliyolar işledikten sonra da notere onaylatıyorlar. Noter getirilen evrağı onaylar gayet normal. 25 Mayıs’ta kongre var bu listenin 15 gün öncesinde asılması lazım 24 Mayıs’ta noterde onaylatıyolar. Gerçek üyelerle çıkılan kongrede adayım.”