Operasyon, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. Haklarında yakalama kararı olan FETÖ (Fetullahçı Terör Örgütü) üyesi  9 şüphelinin peşinde olan polis ekipleri, bazı izlere ulaştı. Yapılan araştırmalarda şüphelilerin örgütün “Gaybubet evi” olarak adlandırdığı adreslerde saklandığını belirledi.

DOKUZ GÖZALTI
Araştırmalarda  10’u ev 1’i iş yeri 11 adres tespit eden emniyet birimleri gece baskın düzenledi. Operasyonda, haklarında yakalama kararı olan 7 şüpheli gözaltına alındı. Dosya kapsamında aranan 2 şüpheli adreslerde bulunamazken, FETÖ ile bağlantılı oldukları öne sürülen farklı dosyalardan aranan 2 şüphelinin  de yakalandığı öğrenildi.

730 BİN LİRA
Adreslerde yapılan aramalarda 394 bin 745 lira, 25 bin 995 dolar, 11 bin 800 euro para ele geçirildi. Yaklaşık 730 bin lira tutarındaki paranın yanı sıra, örgüt üyelerinin kimlik olarak kullandığı öne sürülen F serisi 1 dolar, yasaklı kitaplar ve çok sayıda örgütsel doküman bulunduğu belirtildi.  Gözaltına alınan 9 şüpheli emniyete götürülürken firari 2 ismin de arandığı belirtildi.