Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya silahlı terör örgütüne üye olma suçlamasıyla yargılanan tutuklu sanık Oğuz, bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

YALNIZ BIRAKMADILAR
Duruşmada CHP İzmir Milletvekilleri Bedri Serter ve Kamil Okyay Sındır, Burak Oğuz’un babası Raşit Oğuz, eşi ve avukatları da hazır bulundu.

SAVCI ŞAHİTLERİN DİNLENMESİNİ İSTEDİ
Yargılamada Savcı üç tanıklardan dinlenmesini istedi. Tanıklardan M.Ç, “Burak Oğuz toplantılarda vardı. Yamanlar Koleji’nde Fetullah Gülen’in odasını gezerken kendisini gördüm. Sohbetlerde kendisini konuşmacı olarak vardı. Daha sonra yerine Yamanlar Kolejinden bir beden öğretmene bıraktı” dedi.

DENİZ YÜCEL TANIKLIK ETTİ!
Mahkemede bir süre Oğuz’un basın danışmanlığını yapan M.T’nin Oğuz’la ilgili yazdığı yazı da gündeme geldi. Bu konuyla ilgili

Sanık Oğuz’un Avukatları CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in tanık olarak dinlenmesini talep etti. Bunun üzerine mahkeme heyeti 10 dakika ara verdi. Aranın ardından avukatların talebi kabul etti ve Yücel tanık sıfatıyla konuştu. Yücel, “Seçimlerden kısa süre sonra M.T isimli kişi beni aradı. Belediye başkanıyla ilgili çok önemli bir konu olduğunu söyledi. Seçim öncesi kendilerine destek olduklarını, reklam, tanımı işlerini yaptıklarını ancak Burak Bey’in kendilerine ödeme yapmadığını söyledi. ‘Sözleşmeniz var mı?’ diye sordum. Yok dedi. Belediye başkanıyla görüştüm. Böyle bir şey olduğunu anlattım. Bir sözleşmelerinin olmadığını ifade etti. Sanırım avukat aracılığıyla ihtarname çektiler. Bir uzlaşı sağlanamadı. Bu kişi daha sonra belediye başkanımızla ilgili yazılar yazmaya başladı. En son FETÖ iddiasını yazdı. Biz görüştüğümüzde böyle bir şey yoktu. Belediye başkanımıza senin hakkında böyle iddialar var, ne diyorsun’ diye sordum. ‘Hayır kesinlikle yok’ dedi. O yazıyı tekzip edip etmeyelim meselesi konuşuldu. ‘Kendinden emin misin?’ dedim. ‘Eminim’ dedi. İnternet Gazetesinde bir yazı yazıldığına bunu 100-200 kişi okur ama bunu belediye başkanı tekzip ettiğinde binlerce kişi okur. ‘Sen kendinden eminsen tekzip etmene gerek yok’ dedim” dedi.

Daha sonra Mahkeme Başkanı Burak Oğuz’a, “Tanığa sorunuz var mı?” diye sordu. Oğuz, “Yok” yanıtını verdi.

BABA DA KONUŞTU
Burak Oğuz’un Babası Raşit Oğuz da konuştu. Baba Oğuz, “Ben oğlumun seçim çalışmalarında yer aldım. FETÖ’cü deyip şikayet etsem çalışmalarına katılır mıydım? Böyle bir şey olabilir mi?” diye konuştu.  

‘HEPSİ YALAN, İFTİRA’
Mahkeme Hakimi, Oğuz hakkında ifade veren AK Parti Urla eski İlçe Başkanı T.B’nin, “Yanımıza geldiğinde Peygamber efendimizin sünnetlerinden, ibadetimizi doğru yapmamız gerektiğinden bahsederdi. Bizim sohbetlerimiz bir örgütsel sohbet değildi. Ama kendisinin anlatımlarından bir yerde sohbet verdiğini anladım. Zaten konuşmasında sohbet yerinin Buca'da olduğunu söylemişti…" sözlerini okudu ve Oğuz’a bunanla ilgili söyleyeceği bir şey olup olmadığını sordu. Oğuz ise, “Söylediklerinde sadece bir şey doğru! 2008’den itibaren Cumhuriyet Halk Partisi’nde aktif siyaset yaptığımdır. Onun dışında söylediklerinin hepsi yalan. İftiradır. Dedikodundan ibarettir” dedi.   

Oğuz’un Avukatları soruşturmanın genişletilmesini talep etti. Bu talep reddedildi.  

OĞUZ: 'HUKUKSUZLUĞA SON VERİN'
Hakkındaki iddialarla ilgili konuşan Oğuz, “Aleyhimde ifade veren M.Ç AKP’de görev almaktadır. Suçlamaların hiçbirini kabul etmiyorum. Yazıklar olsun, bir insanı suçlamak bu kadar kolay mı? R. S.’ye belge gösteriyorum, yalan söylediğini belge ile ispat ediyorum. HTS kayıtları 10-15 yıl öncesine ait. Ben 454 şirkete baktım. Ben belediye başkanıyım. Bir insanın nasıl olduğunu en iyi evin içinden öğrenirsiniz. Benim kızım okulun dilek panosuna “İnşallah babam belediye başkanım olur “ yazmış. Daha 8-9 yaşındayken. Ben Urla belediye başkanı oluyorum. Soyadından o yıllarda olanlar bu olayı hatırlıyorlar. Dolayısıyla bu ithamların hiçbirini kabul etmiyorum. Bu hukuksuzluğa son verin, tutuksuzluğumu istiyorum” dedi.

KARAR ÇIKTI!
Duruşmanın sonunda mahkeme heyeti, Oğuz’un tutukluluk halinin devamına karar verdi. Davaya önümüzdeki ay devam edilecek.