GÜNDEME BAKIŞ -  İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şehit polis memuru Fethi Sekin’in ismini verdiği arabalı vapuru hizmete girdi. Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, eşi Neptün Soyer, Fethi Sekin’in eşi ve kızı, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, emniyet yetkilileri katıldı.

VAPUR ÜZERİNDE DİKKAT ÇEKEN DESEN
Burada kısa bir konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Feribotun üzerine polis mavisi rengiyle İzmir’in eski desenleri işledik. Bun desenleri İzmir için özel anlam taşıyan başka mekanlarda göreceğiz.  Fethi Sekin Arabalı Vapuru ve Ekim ayında filomuza kazandıracağımız vapurumuz 51 araç, 12 bisiklet, 10 motosiklet, 322 yolcu taşıma kapasitesi var. Engelli vatandaşlarımızın engelsiz yolculuğu gözeterek tasarlandı. Engelliler için özel park yerleri var. Biz nitelikli, teknolojik, doğayla uyumlu, konforlu toplu ulaşımı bir bütün olarak ele almıyor ve planlıyoruz. Buca metrosu gibi yeni yatırımlara devam ediyor.  Kara, bisiklet, raylı ve deniz ulaşımı gibi birbirleriyle uyumlu şekilde çalışmasını hedefliyoruz” dedi.

“ŞEHITLERIMIZIN HAKKINI ÖDEYEMEYIZ”
Soyer, sözlerine şöyle devam etti:

'Fethi Sekin’in İzmirlilerin ve tüm Türkiye’nin yüreğinde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Soyer, “Eğer bu şehirde huzurla yaşıyorsak, bunu Fethi Sekin gibi kahramanlarımıza borçluyuz. Sekin’in adını yaşatmak için Bayraklı'da 40 dönüm araziye yapılan parka “Şehit Polis Fethi Sekin Parkı” adının verildiğini hatırlatan Tunç Soyer, Sekin ile aynı gün şehit olan adliye memuru Musa Can'ın isimlerinin, İzmir Adliyesi’ni kesen cadde ve sokağa verildiğini kaydetti. Başkan Soyer, şöyle devam etti: “Ne yaparsak yapalım, şüphesiz bizler için canını feda eden şehitlerimizin hakkını ödeyemeyiz. Onlar gözlerini kırpmadan ülkemiz için, çocuklarımızın geleceği için ölüme meydan okudular. Bizim de asli görevimiz, onlardan geriye kalanlara sahip çıkmak ve onların anısını yaşatmaktır.''