GÜNDEME BAKIŞ -  Markalı konutlar için ödenen aidat tutarlarını konu alan araştırmaya göre, aidat tutarları projenin bulunduğu konum, sosyal alanlar ve benzer gibi kriterlere göre değişiklik gösteriyor. Km sitelerde bir kira değerine ulaşan aidatlarla ligli Reidin'n yaptığı araştırmada İstanbul'da metrekare başına adat fiyatı Ankara ve İzmir'in üzerinde. İstanbul'da site aidatları  metrekare fiyatı Ankara'nın neredeyse 4 katına yaklaştı. Aidat verilerinin 1269 markalı konut projesi üzerinden değerlendirildiği 2019 yılı sonuçlarına göre, en yüksek konut aidatına sahip olma durumunu koruyan proje İstanbul’da bulunuyor. 

AİDAT REKORTMENİ İLÇELER
İstanbul'da Şişli, Ankara'da Çankaya, İzmir'de Urla 1269 adet markalı konut projesi üzerinden analiz edilen rapora göre, 2019 yılının en yüksek konut aidatı rekoru,11.09 TL/m2 le İstanbul Şişli oldu oldu. İzmir Urla 5.8 TL/m2 le ikinci olurken, üçüncü sırayı 3.2 TL/m2 le Ankara Çankaya aldı. Urla'yı Narlıdere ve Bayraklı ilçeleri takip etti. 

TORBALI EN DÜŞÜKLER ARASINDA
Metrekare bazında en düşük aidat değerine sahip konut projesi ise ortalama 0.7 TL/m2 le Ankara Sincan ilk sırada yer alırken, İkinci sıradaki en düşük yer İstanbul'da Silivri 1.5 TL/m2, 1.7 TL/m2 ortalama le İzmir Torbalı üçüncü sırada yer aldı