Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- Özkanlar Pazaryeri sorununa mutlu sona yaklaşıldı. Bornova Belediyesi, kendi sınırları içerisinde yer alan viyadük altına pazaryeri kurulması için Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü yazı gönderdi. Bu haber Özkanlar Pazarcıları tarafından büyük bir sevinçle karşılandı. Özkanlar Pazarcılar esnafının sözcüsü Faysal Acar, kentin bütün dinamiklerinin sorunun çözülmesi yönünde birlikte hareket ettiğini ve çok mutlu olduklarının söyledi.

17 AYDIR BUNUN MÜCADELESİNİ VERİYORUZ
Acar, “2012 yılında çıkan yasayla birlikte sokak aralarında pazaryeri kurulamaz denildi. 2015 yılında bize bu konuyla ilgili dava açıldı ve pazaryerinin kapatılması kararı alındı. Karar Yargıtay’a taşındı ve yargıç kamuoyu yararı deniyle kararı bozdu. Belediyelerden projeler üretilmeye başladı fakat dönemin başkanları konuyla yeteri kadar ilgilenmedi ve Özkanlar Pazaryeri kapatıldı. 17 ay boyunca biz bunun mücadelesini veriyoruz” dedi.  

KARAYOLLARI İZİN VERİRİZ DEDİ 
2 hafta önce Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü’ne ziyarette bulunduklarını yetkilerin mevcut şartların yerine getirilmesi halinde izin vereceklerini söylediklerini belirten Acar, “Mevcut belediye başkanları ve siyasiler tam anlamıyla bu konuda çok iyi bir işbirliği sağladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kendisi beni arayarak bu sorunu çözmek istediği belirtti. Bornova Belediye Başkanı Sayın Mustafa İduğ da beni aradı ve çözümden yana olduğunu ve İzmir Karayolları Müdürlüğü’ne gerekli yazıyı ilettiğini söyledi. 2 hafta biz bu konuyla ilgili Karayolları Müdürlüğü’ne ziyarette bulunduk. Ziyaretlerimiz esnasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, beni aradı ve konunu çözümüyle ilgili ulaştırma bakanıyla görüştüğünü ve konunun hükümet tarafından bir sorun olmayacağını bize bildirdi. Aynı şekilde Karayolları Müdürlüğü de gerekli yazılar gelmesi halinde kendilerin onay vereceğini söyledi” dedi.

KAYITSIZ ESNAF TEZGAH AÇMASIN 
alana modern bir Pazar yeri yapılması çağrısında bulunan Acar, “Çok sancılı bir süreç geçirdik. Dönemin belediye başkanları bir araya gelerek çok rahat şekilde işi bitirebilirlerdi. Olan 860 esnafımıza ve ailelerine oldu. Hatta vatandaşlar da bizden daha çok bu pazaryerinin açıklamasını istiyorlardı.  860 esnafımızın tamamı kayıtlı esnafın burada tezgah açması mümkün değil. Bizim burada modernize olmuş, esnaf başına 3 metrekarelik bir alan olması gerekiyor. Esnaf dışındakilere yer verilmemesi gerekiyor” diye konuştu.