Karatay ilçesine bağlı Ovakavağı Mahallesi'nde oturan, 3 çocuk annesi Sariye Ö., çiftçi eşi Hasan Ö.'nün arkadaşı, evli ve 3 çocuk babası kamyon şoförü Mehmet A. ile yaklaşık 1 yıl ilişki yaşamaya başladı. Çocuklarını alan Sariye Ö., Mehmet A. ile birlikte geçen yılın Ekim ayında kaçtı. Bunun üzerine Hasan Ö. önce jandarmaya gidip şikayette bulundu daha sonra da televizyon programına katıldı. Sariye Ö. de yaklaşık 40 gün sonra çocuklarıyla birlikte eve döndü ve eşi Hasan Ö. ile tekrar beraber yaşamaya başladı.
Hasan Ö., bu sabah kuzeni Mevlüt Ö. ile birlikte ürettiği pancarı teslim etmek için fabrikaya gitti. Hasan Ö., bu sırada yolda Mehmet A. ile karşılaşınca aralarında tartışma çıktı. Tartışmanın büyüyerek, kavgaya dönüşmesi üzerine Mehmet A., kamyonundan aldığı tabancayla Hasan Ö. ve Mevlüt Ö.'ye ateş etti. Mevlüt Ö. boynuna, Hasan Ö. de sırtına isabet eden mermilerle yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık görevlilerince yapılan ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırıldı.
Mehmet A., polis ekiplerince gözaltına alındı.

'1 AY DÜZCE'DE YAŞADIK'
Gözaltına alınan Mehmet A., sorgulamasında 1 yıldır ilişki yaşadığı Sariye Ö. ile birlikte kaçtıktan sonra yaklaşık 1 ay Düzce'de yaşadıklarını söyledi. Mehmet A.'nın ifadesinde ''Eylül ayında Sariye Ö. ve çocuklarıyla birlikte kaçtık. 1 ay kadar Düzce' de yaşadık. Hasan Ö.'nün aile büyükleri devreye girince Sariye çocuklarıyla birlikte tekrar Hasan'ın evine döndü. Hasan Ö. bugün yanına kuzenleri Mevlüt Ö., Recep Ö. (22) ve Mehmet K.'yı (28)  alarak fabrikaya geldi. Bana saldırdıkları için ben de silahımı alarak rasgele ateş açtım" dediği öğrenildi. Mehmet A., işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Saldırıda yaralanan ve tedavi altına alınan Hasan Ö. ve kuzeni Mevlüt Ö.'nün hayati tehlikelerinin devam ettiği belirtildi.