GÜNDEME BAKIŞ - AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugün İzmir'e geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağı saat 11:00'de Adnan Menderes Havalimanı'na inecek. Erdoğan'ı AK Parti İzmir İl Teşkilatı ve İzmir Milletvekilleri havalimanında karşılayacak. Erdoğan Adnan Menderes Havalimanından helikopterler Seferihisar'a geçerek MHP Lideri Devlet Bahçeli ile birlikte Efes-2022 tatbikatını izleyecek. 

"ERDOĞAN DANIŞMA KURULUNA KATILACAK"
Erdoğan tatbikatın ardından partisinin İzmir İl Başkanlığı tarafından saat 15.00'de Gaziemir’deki Fuar İzmir’de düzenlenecek Danışma Meclisi toplantısına katılacak. Erdoğan’ın 2023 seçimleriyle ilgili burada partililere önemli mesajlar vermesi bekleniyor. A holde yapılacak toplantıya yaklaşık 5 bin kişinin katılması öngörülüyor.

37 ÜLKE KATILIYOR
Milli Savunma Bakanlığı, EFES-2022 tatbikatı ile ilgili yaptığı bilgilendirmede, "Tatbikata 37 ülkeden binden fazla yabancı personel katılacak. Bölgedeki en büyük birleşik müşterek tatbikat olma özelliği taşıyan EFES-2022 Tatbikatı'na TSK unsurları ile birlikte toplam 10 binden fazla personelin katılması planlanıyor" ifadeleri kullanıldı. Eğitimlere ABD ve İtalyan donanmasına ait savaş gemileri, Libya donanmasına ait deniz unsurları başta olmak üzere pek çok yabancı personel ve silah sistemi de eşlik ediyor.