Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Adalet Sarayı 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Görevi kötüye kullanma ve evrakta sahtecilik" iddiasıyla aralarında  Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Karaburun Belediye çalışanı ve yüklenici firma yetkililerinin de yargılandığı davanın üçüncü duruşması gerçekleşti. 

TANIK DİNLENDİ
Duruşmada ifadesi alnın tanık Süleyman Y., “Nisan ayında bir petrol ürünü şirketine yüzde 50 ortak oldum. Diğer ortağı Sercan Sefer’di. Ben 2017 yılına Sercan’a yüzde 50 ortak oldum. Daha sonra ayrıldım. Şirkete ortak olma amacım ticarete girmekti. Sercan Sefer de bir süre bana işi öğretmek için ortaklığa devam etti. İddianameye konu ihaleyle benim şirketimin bir ilgisi yoktur. Sercan Bey beni bir gün aradı belediye muhasebesinden çağrıldığımı söyledi. Belediye muhasebesine gittim. Gülay Güngör ile görüştüm. O bana fatura kesileceğini söyledi. Ben de söylediği şeyleri kalem kalem yazdım.. Faturayı keserek oradan çıktım. Yaklaşık 1,5 ay sonra İlkay Başkan beni aradı. Muhasebeden şirkete paranın yanlış yattığını söyledi. Ben de tekrar muhasebeye gittim ve şirkete ödenen parayı faiziyle iade ettim. İddianameye konu iş benim sahibi bulunduğum Üstündağ Petrol Şirketi tarafından yapılmamıştır. İşi kimin üstlendiğini de bilmiyorum” dedi.

“KİM YAPTI BİLMİYORUM”
Mahkeme Başkanı tarafından tanığa kilit parke işinin kimin tarafından yapıldığı soruldu. Tanık Süleyman T. İse, “Kilit parke işi bizim şirketimiz tarafından yapılmadı. Kim yaptı bilmiyorum, takip etmedim” dedi.

“ORTAKLIĞIMIZ DÖNEMİNDE GERÇEKLEŞTİ”
“Önceden de sık sık fatura kestiğimizi söylediği için ben sebebini sorgulamadan gittim” diyen Tanık Y., “Bu fatura ortaklığımız döneminde gerçekleşti” ifadelerini kullandı.

AVUKATTAN AÇIKLAMA
Av. Ömer Faruk Kaya, “Hem Kamu zararı oluşmadığı hem de kamu zararının nasıl oluştuğunun da ortaya konması yasal maddede değerlendiriyor. Sahtecilik suçunun manevi unsuru değerlendirildiğinde kabule göre olayın oluş şekline bakıldığında hiçbir yerde kamu zararı olmamıştır. Görevi kötüye kullanması içinde bu geçerlidir” dedi.

NE OLMUŞTU? 
AK Parti Karaburun İlçe Başkanı Adem Avcı'nın şikayeti sonucu başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan ve mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede Karaburun'un Mordoğan Mahallesinin meydan  kilit parke ve oluk/bordür döşeme  işinin 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamında doğrudan temin yöntemiyle, ihaleye çıkılmadan yüzde 50 hissedarı belediye meclis üyesi Sercan Sefer Çiğdemoğlu’na ait olan şirkete  verildiği ve bu şirkete yapılan 36 bin liralık ödemenin kanuna aykırı bir işlem olduğu ileri sürüldü.
Başkan Erdoğan'ın hazır bulunduğu duruşma ileri bir tarihe ertelendi.