GÜNDEME BAKIŞ – İş insanı Bilal Saygılı tarafından, Ege Üniversitesi yerleşkesi içerisinde yaptırılan Bilal Saygılı Camii’nin açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Açılışta konuşan Erdoğan, şunları söyledi:

“Açılışını yaptığımız Bilal Saygılı Camii ve külliyesinin şehrimize ülkemize ve tabi ki özellikle de Ege Üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum. Caminin inşasına özellikle katkısı olan Saygılı ailesini yine şahsım ve milletim adına kutluyorum. Bilal Saygılı kardeşime böyle bir ibatethaneyi şehrimize kazandırdıkları için şükranlarımı sunuyorum. 16. yüzyıl geleneksel Osmanlı mimarisi ve sanat anlayışla inşa edilen bu eser konumuyla kendine has estetiğiyle güzel İzmir’imizin sembollerinden biri oldu. 8 bin kişinin aynı anda namaz kılacağı camimiz şehrimizin mimar sınana tarzı eserlerden bir tanesi. Camimizin altındaki konferans salonu da birçok etkinlikler de iş görecek. Bu özellikleri cami ve külliyesinin her bakımdan şehrimize yakışır bir eser olduğunu görüyoruz”

YETİM VE ÖKSÜZ BIRAKMAYACAĞINIZA İNANIYORUM!
“Bizlere net bir şekilde mescitlere sahip çıkmamız gerektiği emrediliyor. Hiç şüphesiz bunun yolu camilerimizi ibadet ve ilimle birlikte hayatımızın merkezi haline getirmektir. Bizim inancımızda cami gelinen ,kullanılan ve iş bitince terk edeline mekan olmamıştır. Cami ibadethane olduğu kadar muhabbetin, tanışmanın, kaynaşmanın dayanışmanın yeridir. Cami öğrenmenin, öğretmenin istişarenin, diyaloğun mekanıdır. Adına ümmet dediğimiz sınıf renk, dil, ırk tanımayan evrensel kardeşliğimiz camilerimizde vücut bulur. Müminler tüm renkleri ve farklılıklarıyla ümmet olduklarının bilincine öncelikle camilerde ulaşırlar. Cemaati olmayan cami ne kadar görkemli olursa olsun yetim ve öksüz bir eserdir. Üniversite öğrencilerimiz başta olmak bu bölgede yaşayan kardeşlerimin bu caminin öksüz ve yetim bırakmayacaklarına inanıyorum”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, dua etti.