GÜNDEME BAKIŞ- Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman İnciraltı Gelişim Derneği’nin  (İNGEDER) düzenlediği programa katıldı. Toplantıda İnciraltı ve Bahçelerarası planları masaya yatırıldı. Pandemi nedeniyle Bölge toprağı olan yerleşik ailelerinin bir temsilcileri katılımlarıyla gerçekleşen görüşmede Müdür Kahraman toprak sahiplerinin görüşlerini aldı.  Toplantıda İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak,  Balçova Kaymakamı Ahmet Hamdi Usta, genel müdür yardımcıları, Balçova Belediyesi İmar Müdürü Burak Acar da yer aldı.

BİR KAÇ AY İÇERİSİNDE ASKIYA ÇIKACAK
Toplantıda planların tamamlanmasına sona yaklaşıldığını kaydeden Kahraman, “Tüm hassasiyetleri yakinen not aldık. Önümüzdeki bir kaç ay içerisinde planların son şeklini verdikten sonra askı süreci başlayacak. Süreci İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Balçova Belediyesi ile diyalog halinde yürütüyoruz. Önemli olan elbette ki toprak sahiplerini mağdur etmemek bir yandan da kamunun menfaatlerini gözeterek Tüm İzmir’in hassasiyetleriyle birlikte planlamayı sona erdirmeye gayret gösteriyoruz. Bu konuda titiz bir çalışma ile İzmir’e değerli bir yeşil alan kazandıracağız. Turizmiyle güç katılacak bir plan olacak” diye konuştu.

GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNULDU
İNGEDER Başkanı Tayfun Karabut da, “Planlamanın son sürecinde görüş alışverişinde bulunuldu. Toprak sahipleri, yaşadıkları zorlukları, topraklarının verimsizliğini anlattı. Planlamada olan beklentilerimizi anlattık. Emeği geçen herkese çok ama çok teşekkür ediyoruz. Güzel İzmirimiz’i şaha kaldıracak planlama sonrası yapılacak yatırımlarla birlikte İnciraltı’nın adını tüm dünyaya duyuracak. Kentimiz mücevheri İnciraltı, artık hak ettiği gibi parıl parıl parlayacak” dedi.