İZSİAD'ın geleneksel olarak her ay düzenlediği 'Çarşamba toplantıları'nın bu ayki konuğu, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın oldu. İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt'un yaptığı kısa konuşmadan sonra kürsüye çıkan Aşkın, İzmir'deki asayiş olaylarına değindi. İzmir'de geçen yıl 21 DEAŞ terör örgütü üyesi yakalandığını ve bunların arasındaki 2 kişinin örgüt içinde, İstanbul'daki Reina katliamını gerçekleştiren teröristten daha üst mevkide bulunduğunu belirten Aşkın, "Tüm zorluklara rağmen, tüm Türkiye'de olduğu gibi İzmir'de de çok başarılı çalışmalar yapıyoruz. Maalesef ülkemiz terör olayları açısından değerlendirdiğimizde, kötü bir coğrafyada. Bizim komşumuz İsveç, Norveç, İtalya, Belçika, Fransa değil. Biz, Irak'ta ve Suriye'de birçok komşuyla karşılaştık. Dünyanın geri kalanına en çok terörist ihraç eden topraklarla komşuyuz malesef. 1300-1400 kilometrelik terör bağlantılı topraklarla komşuluk içerisindeyiz. Böyle şartlar altında terörle mücadele etmek ve terörün hedefi olmamak çok zor" dedi.

Geçen yıl  5 Ocak'taki terör saldırısını hatırlanan Aşkın, "Kahraman vatan evladımız Fethi Sekin ve silah arkadaşları sayesinde bunu atlattık. Bölücü terör örgütü PKK'nın üst yönetimi, İzmir'e tarihlerinin en büyük katliamını yapmak için geldiklerini söylüyorlarda, ele geçirdiğimiz mühimmata baktığımız zaman da biz bu amaçla geldiklerini anladık. Bizim trafik polislerimiz zadece trafikle ilgilenmiyor, terörist topluyor terörist" diye konuştu.

Geçen ağustos ayından bugüne kadar, aralarında FETÖ'cülerin, PKK'lıların ve radikal sol örgütlere üye olanların da bulunduğu 429 teröristin yakalandığını belirten Aşkın, "Türkiye genelinde 3.5 milyon, İzmir'de de 180 bin Suriyeli var. Bunların arasına terör örgütü mensuplarının da sızdığı muhakkak ve bunları ayıklamak için çalışıyoruz. Hukukun bize verdiği sınırlar dahilinde şüpheli görülen herkes sorgulanıyor" dedi.

Aşkın, İzmir'de aldıkları ihbarların doğruluk oranının, bütün Türkiye'deki oranın üzerinde olduğunu belirterek, İzmirlilere teşekkür etti. Aşkın, FETÖ yüzünden kendisinden 2-3 önceki müdürlere göre çok daha az personelle görev yaptığını hatırlatarak şunları söyledi:

"Türkiye'de birçok şehir gördüm. Gaziantep'te, Şanlıurfa'da bu kadar gecekondu yok. Gecekonduların çokluğu, uyuşturucuyla mücadelemize zarar veriyor, bunun üzerine eğinilmesi gerekiyor. Belki önceki dönemlere göre daha az personele sahibiz ama devletine ve milletine bağlı arkadaşlarımızla çalıştığımız için daha verimliyiz."