GÜNDEME BAKIŞ - Bergama Ayaskent İrfan Kırdar Ortaokulu'nda 2017 yılında müdür olarak göreve başlayan Murat Mutlu, öğretmen arkadaşlarının da yardımıyla öğrencilere geri ve ileri dönüşüm ile sıfır atık temalı eğitimler vermeye başladı. Dönüşüme kazandırılabilecek her atığı değerlendirmek için okula getiren öğrencilerin ilk projesi, lastik, teneke ve konserve kutusu atıklarından bir geri dönüşüm bahçesi yapmak oldu. Geri dönüşüm heyecanına aileleri ve esnafı da dahil etmeyi başaran öğrenciler, iş yerlerinde toplanan atıkları da kabul etmeye başladı. 

EMİNE ERDOĞAN'DAN TEBRİK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, geri dönüşüm bahçesi kuran İzmir'in Bergama ilçesindeki Ayaskent İrfan Kırdar Ortaokulu'nu tebrik etti. 

"NE KADAR GURUR DUYSAM AZ"
Emine Erdoğan? "İzmir'in Bergama ilçesindeki Ayaskent İrfan Kırdar Ortaokulu'nun çevre kahramanlarını sevgiyle kucaklıyorum. Geri dönüşüm bahçesi kuran, sebze-meyve atıklarından biyogaz, atık yağlardan ise sabun üreten öğrencilerimizle ne kadar gurur duysam az. Bu örnekle görüyoruz ki, sıfır atık anlayışı kolayca okuldan başlayarak tüm ilçeye yayılabiliyor ve bir yaşam pratiği haline dönüşebiliyor. Çocuklarımıza  'Sıfır Atık' farkındalığını kazandıran öğretmenlerimize de gönülden teşekkür ediyorum" dedi.