Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Büyükşehir Belediyesi kent içi toplu ulaşım tarifelerinde değişikliğe gitti. Yeni tarifeye göre tam bilet ücreti 3 lira 56 kuruşa, öğretmen bileti 3 liraya, 60 yaş biletleri 3 liraya çıktı. Yeni tarifeye emeklilerden tepki geldi.

İNDİRİM BEKLERKEN ZAM YAPILDI
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaş aralığına göre farklı tarifeler uygulamasını eleştiren Tüm Emekliler Sendikası Genel Merkez Yöneticisi ve Konak MYK Üyesi İbrahim Yılmaz, indirim beklerken zam yapıldığı söyledi. Yılmaz, “İzmir’de emekliler için farklı tarifeler uygulanmasına şaşırıyoruz.  60 farklı, 65 farklı, 55 yaş değişik bir indirim alıyor. Ekmeği, o da diğeri de 1,5 TL’ye alıyor. Biz tüm emeklilerimiz için indirim çağrısında bulunurken zam geldi. Bu zam bize büyük bir şok oldu. Hele ki 60 yaş üzerindeki arkadaşımız 1,80’e binerken bu fiyat 3 TL’ye çıktı. Bu zamların en büyük mağduru emekliler oldu. Öğrencilere küçük bir indirim yapıldı ama ben bunun yeterli olduğunu düşünmüyorum” diye konuştu.

SÖZ VERENLERDEN HÜSRAN GÖRDÜK
Yerel seçimlerde önce verilen sözlerin yerine getirilmediğini savunan Yılmaz, “Zaten emekli yapılan zamlardan yeterince mağdur durumda. Emekli devletin verdiği yüzde 4’lük zamdan mağdur oldu. Ay sonunu getiremiyor. Bu yetmiyormuş gibi şimdi ulaşımdan da bir darbe yedi. Siyasetçiler, yerel seçimlerde kahve kahve dolaşıp emeklilere destek sözü verdiler. Ama bu sözler zam ile geri döndü. ‘Bana oy ver, biz iktidar olalım, iktidar olduktan sonra sosyal belediyecilik yapacağız’ diyen siyasetçilerden maalesef hüsran gördük” dedi.