İzmir ve çevresinde önemli derece hacme sahip üretim yapan akvaryum imalatçısı firmalardan Sezen Akvaryumun sahibi Bekir Bekyürek, elektrik zamları nedeniyle sektörlerinde bir daralma yaşanacağını ancak orta vadede bu daralmanın tersine döneceğini umduklarını söyledi.
Akvaryumculuk sektöründe pazar payının özellikle Çin ürünleri yerine yerli ve milli üretimde olduğunu ancak rekabet etmekte her geçen gün zorlandıklarını ifade eden Bekir Bekyürek, "Biz neredeyse üretim bandında yüzde 100 yerli ürünler kullanıyoruz. Ancak ithal ürünlerin maliyetleri daha düşük olduğu için rekabet etmekte zorlanan arkadaşlarımız oluyor. Üzerine bir de iki ayda yüzde 30 elektrik zammı eklenince talepteki daralma bizi olumsuz etkilemeye başladı. Maalesef insanımız kabarık elektrik faturasını görünce önce akvaryumunun fişini çekerek bu hobiden fedakarlık yapıyor. Akvaryumculuk düşük maliyetlerinin yanı sıra psikologların ciddi derecede önerdiği bir şey. Umarız talepteki daralma kalkar ve üreticimizin yüzü gülmeye başlar." diye konuştu.

KRİZİ FIRSATA ÇEVİRMELİYİZ!
Krizden çıkmak için talebin artırılması gerektiğini vurgulayan Sezen Akvaryumun sahibi Bekir Bekyürek, "Biz üretim bandındaki ürünlerde indirim yaparak daha cazip hale getirmeye çalışıyoruz. Kriz aşılacaktır, önemli olan zor zamanlarda ayakta kalabilmektir. Krizi fırsata çevirmek için orta boy sayılabilecek akvaryumlarımızda indirime gittik. Toptan ve perakende satışlarımız sürüyor. Merak eden hemşehrilerimizi Buca'daki show room ve üretimhanelerimize bekliyoruz." şeklinde sözlerini sonlandırdı.

AKVARYUMLARIN FİŞİ ÇEKİLİYOR
Özellikle canlı doğuran ve kolay üretilebilen balıklar ile stres attıklarını söyleyen hobiciler, elektrik zamlarıyla birlikte akvaryumlarının fişlerini çekmeye başladıklarını kaydediyor. Trampa usulü ile çeşitli sosyal medya mecraları ve gruplarında değişim yapan akvaryum balıkçılığı meraklıları, bu işin artık stres atmaktan çok gelen fatura ile stres yaşanmasına neden olduğunu söylüyor.
Elektrik zamlarının kendilerini de zor durumda bıraktıklarını söyleyen akvaryum üreticileri ise pazarın git gide daralmaya başladığını, üretimde bir çok insana ekmek kapısı olan işletmelerin kepenk kapatmaya başlamasından dolayı endişe ettiklerini söylüyor.