Elazığ’da saat 20.55’te büyük bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi, merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan depremin depremin derinliğinin 10 kilometre olduğunu belirtirken AFAD, depremin 6.75 kilometre derinliğinde meydana geldiğini duyurdu.

KANDİLLİ REVİZE ETTİ
Kandilli Rasathanesi, depremin büyüklüğünü 6.5, derinliğini de 5 kilometre olarak revize etti. İçişleri Bakanlığı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Elazığ Sivrice’de 6.8 büyüklüğünde gerçekleşen depremde, tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” ifadelerini kullandı.

BİR DEPREM DAHA
AFAD, Sivrice’de 5.4 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldiğini duyurdu. Depremin derinliğinin 7.03 kilometre olduğu açıklandı. Elazığ’ın Baskil ilçesinde saat 21.17’de yerin 10.62 kilometre derinliğinde 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

İçişleri Bakanlığı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Elazığ Sivrice’de 6.8 büyüklüğünde gerçekleşen depremde, tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” ifadelerini kullandı.

ADANA, MERSİN, HATAY, OSMANİYE VE NİĞDE’DE DE HİSSEDİLDİ
Elazığ’daki 6.8 büyüklüğündeki deprem Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay ve Niğde’de de hissedildi. Hatay ve ilçelerinde bazı vatandaşlar, depremin hemen ardından kendilerini dışarıya attı.

AFAD BAŞKANI GÜLLÜOĞLU'NDAN AÇIKLAMA:
AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu, Elazığ'da meydana gelen depremin ardından ekiplerin saha taramasına başladığını belirterek, "Yıkım var mı, enkaz altında kimse var mı, bunun araştırmasını yapıyorlar." dedi.

Güllüoğlu, NTV'ye yaptığı açıklamada, deprem bölgesiyle iletişimde bir sorun bulunmadığını ifade ederek, "Şu an için ekiplerimiz de bölgedeki belediye başkanlarımızla, valilerimizle, iletişimimiz devam ediyor. Ekiplerimiz saha taramasına başladılar. Yıkım var mı, enkaz altında kimse var mı, bunun araştırmasını yapıyorlar." diye konuştu.

Depremin geniş bir coğrafyada hissedildiğini belirten Güllüoğlu, "Sivrice ve civarındaki ilçelerde hissedildi. Şu an çalışmalarımız devam ediyor. Biz de yakından takip ediyoruz." ifadesini kullandı.

Elazığ Belediye Başkanı, "Şu ana kadar korkulacak bir durum yok." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu depremin ardından yaptığı açıklamada, "Herhangi bir can kaybı sözkonusu değil. Yaralanmalar var. Elazığ Sivrice merkezde 4- 5 yıkık bina var ama herhangi bir can kaybı şuana kadar bize iletilmiş değil 2 tane yaralanma var. Elazığ merkezde 10 binada hasar olduğu ihbarı geldi şuana kadar. Merkezden de herhangi bir can kaybı şuan için söz konusu değil. Malatya Pötürge merkezde birkaç binanın yıkıldığı veya ağır hasar aldığı konusunda bilgiler var." dedi.

Sanayi Bakanı Varank yaptığı açıklamada, "AFAD Başkanımızla konuştum, bizim şu anda birşey söylememiz doğru olma. AFAD Başkanı tüm ekipleri görevlendirdi. İnşallah can kaybı olmaz" dedi.

Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Büyük bir deprem olduğunu öğrendik. İlk aldığımız bilgiler can kaybı olmadığını işaret ediyor. Sivrice merkez olmak üzere taşrada kayıplar olabilir değerlendirmesi var. Netleştirmek için arkadaşlarımız çalışıyorlar. İl merkezi ve askeri tesislerde olumsuz bir haber yok" açıklamasında bulundu.

TUNCELİ VALiSİ'NDEN AÇIKLAMA
Tunceli Valisi Tuncay Sonel, Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli depreme ilişkin, "Bölgemizde meydana gelen depremi Tunceli olarak hissettik. 8 ilçemiz ve bağlı köylerimizi araştırdık. Şu ana kadar bildirilen olumsuz bir durum yok." dedi.
Vali Sonel, yaptığı açıklamada, depremin kent genelinde hissedildiğini söyledi.
Deprem sonrası ilgili kurumlara gerekli talimatları verdiğini ifade eden Sonel, "Bölgemizde meydana gelen depremi Tunceli olarak hissettik. 8 ilçemiz ve bağlı köylerimizi araştırdık. Şu ana kadar bildirilen olumsuz bir durum yok. Köylerimize de ulaşmaya çalışıyoruz. AFAD başta olmak üzere tüm ekiplerimiz teyakkuzda." dedi.

KIZILAY BAŞKANI'NDAN İLK AÇIKLAMA
Kızılay Başkanı Kerem Kınık, Elazığ'da meydana gelen 6.8 şiddetinden deprem sonrası Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Kınık, 'Elazığ Sivrice depremini hisseden bölgeye yakın vatandaşlarımız eğer evlerinde hasar var ise evlerine girmesinler, eşyalarını vs almaya çalılmasınlar, Afad ve Valilikten gelecek uyarıları dikkatlice dinlesinler.
Geçmiş olsun' dedi.

ELAZIĞ BARO BAŞKANI:
Şehir merkezinde bir yıkım yok. Köylerden haber bekleniyor.