İşte İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama...

Bursa'da cezaevi personelini taşıyan servis aracına yönelik 20 Nisan 2022 tarihinde uzaktan kumandalı EYB ile saldırı gerçekleştiren MLKP terör örgütünün silahlı yapılanması FESK hücresine yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı koordinesindeki İstanbul Bursa Balıkesir ve İzmir Emmiyet Müdürlüklerince yürütülen uzun soluklu istihbarat çalışmaları neticesinde, İzmir Dikili'de 17 Eylül 2022'de 3 örgüt mensubu yakalanmıştı.

TÜM BİRİMLER ALARMA GEÇİRİLDİ

Operasyonda firari olarak aranan ve Bursa eyleminde de bombayı Balıkasirdeki hücre evinde hazırlanması ve getirilmesi sürecinde yer alan; EMRE-ZAFİR kod adlı Cebrail Gündoğdu isimli örgüt mensubunun yakalanması için tüm birimler alarma geçirildi.

Operasyon sonrası hareket alanı daraltılan Cebrail Gündoğdu'nun yeni güvenli nokta bulma ve/veya yurtdışına kaçmak amacıyla İzmir'e geldiğinin tespit edilmesi üzerine, EGM İstihbarat Başkanlığı koordinesinde sürdürülen ve MİT Başkanlığınca destek verilen çalışmalar neticesinde,

İzmir’in Menemen ilçesinde bugün sabah saatlerinde İzmir Emniyet Müdürlüğünce yakalanması sağlandı. (Hürriyet)

ADIM ADIM TAKİP EDİLDİ

Bursa'da cezaevi personelini taşıyan servis aracına yönelik düzenlenen bombalı saldırının faillerinden MLKP üyesi Cebrail Gündoğdu'nun İzmir'de yakalanmasına ilişkin detaylar ortaya çıktı. İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri sahada yaptıkları çalışmalarda Cebrail Gündoğdu'nun Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde saklandığını tespit etti. Ekipler, Cebrail Gündoğdu'nun, Dikili ilçesinde 17 Eylül günü saldırının üç failinin yakalanmasından sonra Ayvalık'ta saklandığı hücre evinden çıkıp İzmir'in Bergama ilçesine gittiğini belirledi. Sürekli yer değiştiren Gündoğdu'nun Bergama’nın ardından, Dikili, Çiğli ve en son Menemen ilçelerinde örgütün hücre evlerinde kaldığı saptandı. Gündoğdu'nun bağlantılı olduğu tüm kişilerin deşifre etmek isteyen ekipler, şüpheliyi adım adım takip etti. Yurt dışına kaçmak istediği tahmin edilen Cebrail Gündoğdu, bugün Menemen'de sokakta yürüdüğü sırada yakalanıp, gözaltına alındı.

5 YIL CEZAEVİNDE KALMIŞ

MLKP terör örgütü içerisindeki faaliyetlerde bulunduğu belirtilen Cebrail Gündoğdu'nun terör örgütü üyesi olduğu için 1997 yılında gözaltına alındığı ve daha sonra ise tutuklandığı bildirildi. 5 yıl cezaevinde kaldıktan sonra tahliye olan Gündoğdu'nun, 2014 yılına kadar terör örgütü üyesi olma ve izinsiz gösteriye katılma suçlarından iki kez daha gözaltına alındığı, işlemlerinin ardından serbest bırakıldığı belirtildi.

İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgusu devam eden Cebrail Gündoğdu'nun işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi. (DHA)