Muhammed Amine Boualem ve Louıze Samia 27 Haziran tarihinde gezmek için Fransa’dan İstanbul’a geldi. Tarihi yerleri gezen ikili 1 Haziran akşamı da yemek yemek için Sultanehmet’teki bir restorana giriş yaptı. Sipariş ettikleri yemekleri getiren garson, turist çifte ateşle görsel bir şov yapmak istedi. Ancak ateşe döktüğü ispirtoyu fazla kaçırınca ortalık bir anda alev aldı. Ateşe yaklaşık 2 metre mesafede oturan Boualem ve Samia’nın üstüne gelen ateş iki arkadaşın yüzünü ve vücudunun çeşitli yerlerini yaktı.

HASTENEYE KALDIRILDILAR
Garsonların şoka girdiği olayda Muhammed Amine Boualem hemen üzerindeki tişörtü çıkartarak arkadaşının ve kendi yüzündeki alevlerin üzerine bastırarak ateşi söndürdü. Restorana çağırılan ambulansla hastaneye kaldırılan çiftin yüzünde yanıklar oluştu. Olayın ardından avukatları Egemen Yasin Gürbüz ile karakola giden Boualem ve Samia restoran yetkilileri hakkında şikayetçi oldu.

“YÜZÜMDE HALA YARALAR MEVCUT”
Karakolda ifade veren Louıze Samia, ispirtonun patlaması sonucu yüzünün ağır şekilde yandığını söyleyerek, “Ambulansın beni hastaneye götürmesiyle tedavi oldum. Ancak yüzümde hala yaralar mevcuttur” dedi. Olayın ardından kaldığı otele restoranın sahibi ve oğlunun geldiğini söyleyen Samia, “Bizden özür dileyerek bir ihtiyacımız olup olmadığını sordu. Arkadaşım da onlara otel ve hastane masraflarımızı karşılayın şikayetçi olmayalım dedi. Onlar da konuyu düşüneceklerini söyleyip gittiler. Bir daha haberleşmemiz olmadı” dedi. Yapılan şikayetin ardından restoran sahipleri ve gösteriyi yapan garson hakkında soruşturma başlatıldı. Turistler ise ülkelerine döndü.