Rektör Budak’ın harekât ile ilgili açıklamaları şu şekilde;

“Kurulduğu tarihten günümüze Asya Kıtası başta olmak üzere farklı coğrafyalarda mazlumların imdadına koşan şanlı ordumuz, Suriye’nin kuzeyindeki terör odaklarına karşı, Suriye Milli Ordusu ile Barış Pınarı Harekâtı’na başladı. Temel hedefi, yıllardır terör örgütleri arasında sıkışıp kalan ve büyük acılar çeken bölge halkına huzur getirmek olan harekât, havadan ve karadan devam ediyor. 

Ülkemizin, 911 kilometre ile en uzun sınırı olan Suriye’de yaşananlara kayıtsız kalması elbette söz konusu olamaz. Suriye’deki ateşi yerinde söndürmeyi ve sürekli olarak güç kazanmaya çalışan terör örgütlerinin belini kırmayı hedefleyen Türk Silahlı Kuvvetleri’miz, bölge halkının güvenliğini sağlamak için de azami gayret göstermektedir. Bir yandan güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek diğer taraftan da sığınmacıların ülkelerine dönmelerini sağlamak üzere güvenli bir bölge oluşturmaya çalışan Mehmetçiklerimize muvaffakiyetler diliyoruz. 

Bilinmelidir ki Ege Üniversitesi ailesi, devletinin milletinin ve kahraman askerinin her zaman yanında olmuş, olmaya devam edecektir.  Dualarımız, şanlı ordumuzun değerli mensuplarının görevlerinde kısa sürede başarıya ulaşmaları ve ülkemize dönmeleri yönündedir”