Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Son üç yıl içerisinde öğrenci odaklı eğitim anlayışımız ile önemli uygulamaları hayata geçirdik. Öğrencilerimizle üst yönetim arasındaki köprüleri kaldırdık. Bünyemizde kurduğumuz Öğrenci Dekanlığı ile bunu resmi hale getirdik. Çeşitli kriterler baz alınarak seçilecek olan dekanlık üyeleri, tüm öğrencilerimiz ile iletişimimizi güçlendirecek.

Üst yönetim olarak bizlerin üniversitemiz ile ilgili aldığımız kararlarla ilgili söz sahibi olup fikirlerini sunabilecekler. Ayrıca öğrencilerimizin sorunlarını da daha hızlı ve etkili şekilde çözüme kavuşturacağız. Öğrencilerimizin memnuniyeti bizim önceliğimiz. Kaliteli eğitim, memnun öğrencilerle olur” dedi.

“Öğrenciler ile yöneticiler arasında koordinasyonu sağlayacak” 

Öğrencilere Egeli olmanın ayrıcalığını ve gururunu yaşatmak istediklerini vurgulayan Rektör Budak, “Ege Üniversitesi mezunu olmanın onurunu ve ayrıcalığını hisseden, nitelikli bireyler yetiştirerek iş yaşamına katılmalarına destek olmak istiyoruz. Bunun için öğrencilerin akademik, mesleki ve kişisel potansiyellerini geliştirebilecek bir üniversite ortamı oluşturduk. Öğrencilerin kendi alanlarının yanı sıra çağın gerektirdiği kişisel, kültürel, sanatsal, sosyal ve profesyonel gelişimlerine altyapı sunarak ders dışı zamanlarını verimli bir şekilde geçirmeleri için pek çok yeniliği uygulamaya geçirdik. Öğrenci Dekanlığımız aracılığı ile üniversite adayları ve üniversiteye yeni kayıt olan öğrencilerin üniversite ortamına oryantasyonunu sağlayacak gerekli etkinlikleri planlayarak yurt ve burs başvurularında yönlendirmeler yapacağız. Teknolojik ve inovatif çalışmaları desteklemeye yönelik etkinlikler düzenleyerek sosyal sorumluluk projeleri ile çeşitli konularda farkındalık oluşturmaya devam edeceğiz. Yine mezunlarımızın ve mezun olmaya yaklaşan öğrencilerimizin kariyerlerini etkili bir şekilde planlamasına yardımcı olarak gerek iş gerekse staj başvurularına destek olacağız. Özetle hayata geçirdiğimiz bu birimimiz öğrencilerimiz ile biz yöneticiler arasındaki koordinasyonu sağlayarak onları yönetimde temsil edecekler. Üniversitemize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.