AFAD ile Ege Üniversitesi arasında '2021 Türkiye Afet Eğitim Yılı' kapsamında yürütülecek afet farkındalık faaliyetleri, afet ve acil durum ile sivil savunma çalışmalarına ilişkin işbirliği protokolü imzalandı. Vali Yavuz Selim Köşger ile Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak tarafından protokol imza altına alındı.

Protokolde konuşan Vali Köşger, "Deprem riskinin araştırılması ve İzmir’in depreme hazırlıklı olması konusunda üniversitelerimizle iş birliği içerisinde çalışmalar yürütüyoruz. İzmir, 17 canlı fay hattının yer aldığı bir deprem bölgesi. 30 Ekim'de bir deprem yaşadık. O günden bugüne depremin yarattığı hasarı gidermeye çalışıyoruz, bir taraftan da ileride olabilecek depremlerin daha az zararla atlatılmasına yönelik akademik camia ile ortak ön çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu konuda bizlerle işbirliği içerisinde çalışan Ege Üniversitesine, Sayın Rektörümüze ve tüm akademik camiamıza teşekkür ediyorum. İş birliğimizi verimli ve etkili bir şekilde sürdürmemiz lazım. Tüm toplum bileşenlerinin, kamu kurumlarının, özel sektörün, odalarımızın ve tabii ki vatandaşlarımızın bu sürece katkı sunmaları gerekiyor" dedi.


Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, "2021 yılı, İçişleri Bakanlığı nezdinde ‘Türkiye Afet Eğitim Yılı’ ilan edildi. İzmir, bir deprem bölgesi. Bu konuda üniversiteler olarak bizlere de önemli görevler düşüyor. Son depremde üniversite olarak hem arama-kurtarma çalışmalarına destek olduk hem de hastanemizde depremzedelerimizin yaralarını sardık. Sayın Valimizin öncülüğünde AFAD ile iş birliği içerisinde protokol çerçevesinde Ege Üniversitesine düşen görev ne ise yapmaya hazırız. Hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.