Ege Üniversitesi Uluslararası Bilgisayar Enstitüsü hizmet binasında, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın talimatı doğrultusunda yeniden yapılandırılan EÜ Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Rektörlüğe bağlı kendi alanında Türkiye’de ilk ve tek olan Öğretim Teknolojileri Koordinatörlüğü törenle açıldı. Törene, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Rektör yardımcıları, üst yönetim, akademisyenler, öğrenciler ve idari çalışanlar katıldı. EÜ’nün eğitim-öğretim niteliğinin yükseltilmesinde önemli bir gelişmeye işaret eden merkezin çağın gerekliliğine uygun son teknolojik uygulamalarla donatıldığını söyleyen Rektör Budak, teknolojinin sürekli gelişimi karşısında bilginin önündeki zaman ve mekan sınırlarının hızla ortadan kalktığına dikkat çekti.

 “BİLGİYE ERİŞİM KOLAYLAŞTI”
Bilgiye erişimin, tarihte hiç olmadığı kadar kolay hale geldiğine vurgu yapan Rektör Budak, “Dünyanın neresinde olursak olalım, dilediğimiz bilgiye ekranlarımızdan kolayca ulaşabiliyoruz. Bilgi atmosferindeki bu yeni durum, çağımıza yön veren en önemli koşullardan biri olsa da bazı dezavantajları barındırıyor. Bilgi kirliliği, eğitim ve akademi dünyasına yönelik önemli bir tehdit haline geldi. Ulaştığımız bilgilerin doğruluğunu sınayan herhangi bir mekanizma bulunmaması, gençlerimizi, öğrencilerimizi hatta bizleri de pek çok kez yanlışa sürükleyebiliyor. Dolayısıyla, ‘Doğru ve güvenilir’ bilgiyi ulaşılır kılma noktasında eğitim kurumlarına önemli görevler düşüyor. Ege Üniversitesi olarak, çağın koşullarına ayak uydurmada gösterdiğimiz üstün gayreti, bu koşulları doğru yönlendirme konusunda da sergiliyoruz. Gençlerimize, teknolojiyi doğru ve etkin kullanmanın yollarını aşılıyoruz. Çünkü bizler, doğru kullanılan teknolojinin başarının anahtarı; bilinçsiz kullanılan teknolojinin ise gelişimin önündeki en büyük engel olduğunu biliyoruz. Bu nedenlerle, üniversitemizin 60 yılı aşkın bilgi ve tecrübesinin günümüz teknolojisinden yararlanarak tüm dünya ile paylaşılması gerektiğine inanıyorum. Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’mizin kuruluşunun ardında da bu inanç bulunuyor” dedi.

“KISA SÜREDE 6 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞILDI”
EÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Yılmaz’ın öncülüğünde uzaktan eğitim anlamında hızla yol aldıklarını dile getiren Rektör Budak, merkezin kısa süre içinde 6 bin öğrenciye ulaştığını kaydetti. EÜ’de yaşanan bu değişime öğretim elemanlarının da uyum sağlamasını kolaylaştırmak amacıyla Öğretim Teknolojileri Koordinatörlüğünü kurduklarını söyleyen Rektör Budak, “Bu amaçla kurulan ilk ve tek koordinatörlük olan Öğretim Teknolojileri Koordinatörlüğümüz gerçekleştirdiği eğitimlerle, kısa sürede farklı birimlerden 453 öğretim üyemize ulaştı. Ayrıca Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezimiz liderliğinde, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ve Öğretim Teknolojileri Koordinatörlüğünde hazırladığımız EGEDERS projesi, öğrencilerimizin kampüs dışında da ders materyallerine erişebilmesini sağlıyor. Tüm bu adımlar, üniversitemiz için dijital bir dönüşüm anlamına geliyor. Bu başarılı tablo için merkezimizin Müdür Vekili Dr. Öğretim Üyesi Fırat Sarsar başta olmak üzere tüm akademik ve idari personelimizi tebrik ediyorum” diye konuştu.

Merkezin çalışma sistemi ve olanaklarıyla ilgili bilgiler veren EÜ Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Vekili Dr. Öğretim Üyesi Fırat Sarsar, desteklerinden dolayı Rektör Budak’a teşekkür etti. Konuşmaların ardından, törene katılanlar, merkezdeki eğitim ofislerini gezip faaliyetlerle ilgili bilgi aldı.