Ağaçlandırma çalışmalarına öncülük eden Yılmaz Bay, Ayşe Doğru ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi 1978 mezunlarının da katılımı ile sakız ağaçlandırma sahasında düzenlenen fidan dikim töreninde Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, Çeşme-Çiftlikköy sakız ağaçlandırma sahasında İzmir Orman Bölge Müdürlüğü iş birliği ile yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Gençol, mezunlara doğaya katkılarından dolayı teşekkür etti.

Ağaçlandırma çalışmalarına öncülük eden Dr. Yılmaz Bay, "2008 yılında arkadaşımız Halit Oğuz'un ilk düşüncesi ile start alan 12 bin fidanlık 78'liler Ormanı'nı Bornova sırtlarında gerçekleştirmiştik. O zaman bağışlarımızın bu kadar ile sınırlı kalmayacağını ve orman bağışlarımızın devam edeceği sözünü vermiştik. İşte 11 yıl sonra bu gün verdiğimiz bu sözü hayata geçirmenin huzuru ve mutluluğu içerisindeyiz. Bu ikinci orman bağışımızın oluşmasının öncülüğünü de yine rahmetli arkadaşımız Halit Oğuz'un Eşi Ayşe Oğuz yapmıştır. Arkadaşımız Halit Oğuz'un ölümünden sonra eşi Ayşe, onun şiirlerini 'Hayat Sandalı' adı ile kitaplaştırmış ve kitabı alanların Ege Orman Vakfı'na bağış yapmalarını istemiştir. Böylece 2008'de Bornova sırtlarında ve 2019'da Çeşme-Çiftlikköy’deki oluşturduğumuz ormanlarla 78'liler köklerini toprağın derinliklerine indirirken, başlarını da umutla gökyüzüne, sonsuzluğa çevirmişlerdir. Bu iki proje 78'lilerin dünya durdukça yaşayacağının en büyük kanıtıdır. 78'liler bu ormanı başta Halit Oğuz olmak üzere aramızdan erken ayrılan tüm arkadaşlarının ve Çanakkale'de bu toprakları için canlarını veren tüm şehitlerimizin anısına oluşturmuşlardır. Bu projeye destek olan tüm arkadaşlara 78'liler adına çok çok teşekkür ediyoruz ve bağışlarımızın bu kadarla kalmayacağı sözünü bir kez daha yineliyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, merhum Halit Oğuz'un eşi Ayşe Oğuz ve Yılmaz Bay'a katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi ve sakız fidanları toprakla buluşturuldu.