GÜNDEME BAKIŞ – Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan yazılı açıklamaya göre, saat 09.34'te merkez üssü Acıpayam ilçesi olan 5,5 büyüklüğünde deprem kaydedildi.  Sarsıntının yerin 11,36 kilometre derinliğinde meydana geldiği belirlendi.

ŞİDDETLİ İKİ DEPREM DAHA
Öte yandan saat 09.38 ve 09.41'de merkez üssü Acıpayam olan 4,8, 4,5 ve 4.2 büyüklüğünde iki deprem daha meydana geldi.

BELEDİYE BAŞKANI: CAN KAYBI YOK
Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, depremle ilgili şunları söyledi:
''Binalarda çatlamalar var ama can kaybı yok. Deprem; gece saat 4 civarında bir kere oldu. Daha sonra tekrar biraz önce 15 dakika önce; ben de hastanedeydim. Oradan ayrılırken kendi aracımda baktım ortalık sallanıyor. İşte o sırada esas büyük deprem oldu. Bütün vatandaşlarımız dışarıda. Bizim en çok korktuğumuz çatılardan düşenlerin insanların üzerine düşmesini önlemek amacıyla şu anda ekiplerimiz de binaların diplerini boşaltmak için çalışıyorlar. Yeşildere’ye yakın bir Ucarı köyümüz var. Orada muhtarımız aradı can kaybımız yok, gidip bakacağız birazdan. Binaların çatı katlarında çatlama olduğu, bacalarının sarsıntıyla düştüğü… Biz o yüzden korkuyoruz. Allah korusun daha büyük depremler yaşamayalım inşallah. Biz özellikle çatıdan düşecek baca ve kiremit parçalarının vatandaşlarımızı yaralamasından korkuyoruz.''

OKULLAR TATİL EDİLDİ
Denizli Valisi Hasan Karahan, Acıpayam ilçesinde meydana gelen 5,5 büyüklüğünde depremde ilk belirlemelere göre can ya da mal kaybının oluşmadığını belirtti. Acıpayam Kaymakamı Ali Şanlıer de ilçede okulların tatil edildiğini söyledi.