Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin unutulmaz başkanlarından Ahmet Piriştina’nın Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nin bahçesine yerleştirilen heykeli  törenle tanıtıldı. Heykeltraş Hasan Uzun tarafından yapılan heykelin kurdelesini Piriştina’nın torunları tarafından kesildi.  Törene Ahmet Piriştina'nın eşi Mine Piriştina, kızı Zeynep Piriştina, oğlu Levent Piriştina, gelini Ahu Piriştina, kardeşi Mergim Gülmen, torunları Arya, Miya ile Damla Piriştina, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve vatandaşlar katıldı.  

BİZİM İÇİN BÜYÜK GURUR

Törende konuşan Levent Piriştina, “ Kent belleğini çok önemsiyordu rahmetli. Şuan içinde bulunduğumuz alan düşünce temelindeyken de bizi çok heyecanlandırıyor. Belediyenin müzesine Ahmet Pirişitina adının verilmesi bizim için büyük gurur oldu. 15 Haziran’ın ayrı bir buruğu var. Ama hep atlattık, sizlerle atlattık” dedi.

KENTLİLİK BİLİNCİNİ OLUŞTURAN İLK BAŞKAN

Piriştina’nın kent için oluşturduğu vizyona dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Priştina İzmirlilerin adını anarken her daim minnet duyduğu bir başkandan ziyade halkın başkanıydı. Kendisine bir dönem danışmanlık yapmaktan gurur diyorum. Kendisinin doğum günü olan 8 Nisan’da aldığım mazbatamı  dündenn bugüne onun izinde ve vizyonun ve her daim bize ışık tutu. Daha önce kendisine bir nebze teşekkür etmek adına Ahmet Piriştina yazar evini açmıştık. Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde bugün de heykelin açılışının yapmaktan gurur duyuyorum. Buraya konulmasının temel neden, kentlilik benliğini ve bilincini oluşturan ilk başkan olmasıdır. Bu konuda Türkiye’ye öncülük eden başkandı” diye konuştu.