GÜNDEME BAKIŞ – Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyeti, İzmir Ticaret Odası’nın uzun süre başkanlığı yapan Ekrem Demirtaş döneminde üniversite yapılan bazı işlemlerin araştırılması için harekete geçmiş ardından da beş kişi hakkında Savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştu.

YURTDIŞINA ÇIKMA YASAĞI

Savcılık konuyla ilgili araştırma başlatmış ardından da soruşturma genişletilmiş, dosyalarla ilgili gizlilik kararı alınmıştı. Soruşturmayı yürüten Savcı dün, Ekrem Demirtaş, Firuz Özçelik, EBSO Başkan Yardımcısı - Kuryap İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Dönmez, EÜ Eski Genel Sekreteri Levent Gökçeer ve eski inşaatçı Hüseyin Alpan, EÜ eski Rektörleri Prof. Dr. Oğuz Esen, Prof. Dr. Can Muğan, eski Mütevelli Heyeti üyesi, iş kadını Asuman Nardalı, Simay Özbey, Korhan Gürcan, Erdinç Özdalak ifadeye çağırmıştı. İfadelerin ardından bu isimler Nöbetçi Mahkemeye sevk edilmiş, mahkeme adli kontrol şartı ve yurtdışı yasağı koyarak tamamını serbest bırakmıştı.

EBSO BAŞKAN YARDIMCISI DÖNMEZ YURTDIŞINA GİTTİ

İddiaya göre; EBSO Başkan Yardımcısı Dönmez Savcı’nın ifadeye çağırdığı gün yurtdışına gitti. Bu yüzdenden ifadesi alınamadı. Dönmez bugün Ukranya’dan İzmir’e geldi. Dönmez’in göz altına alındığı ve yarın (Çarşamba) hakim karşısına çıkacağı bildirildi.