Halime ERDOĞAN/GÜNDEME BAKIŞ- CHP İzmir İl Başkanlığı yönetim toplantısı İl Başkanı Deniz Yücel idaresinde gerçekleştirildi. Akçay Caddesi ile İzmir Banliyö Hattı arasında kalan bölgeye yönelik plan değişikliğine ilişkin Gaziemir Meclisi'ne gelen önergeye muhalefet ederek 'Ret' oyu kullanan CHP'li meclis üyesi Murat Serin için geçtiğimiz günlerde disiplin dosyası hazırlanmış ve Yücel'e teslim edilmişti. Bugün gerçekleşen toplantı da ise olayın araştırılması adına komisyon kurularak 2 İl Başkan Yardımcısı görevlendirildi.Gaziemir Belediyesi Haziran ve Temmuz Ayı meclislerinde yaşanan "Akçay Caddesi ile İzmir Banliyö Hattı arasında kalan bölge" mecliste sert tartışmalara neden olmuş ve CHP'li meclis üyeleri kendi aralarında da fikir birliğine varamamıştı. Havaalanı uçuş koridoru nedeniyle yıllar önce toplam  yapı yüksekliği 3 kat ve 9 metre ile sınırlandırılmış ancak havaalanı mania planı kriterleri değiştiği için 9 metre sınırı kalkmış, Gaziemir Belediyesi de bölgedeki insanların mağduriyetini gidermek amacıyla bölgede plan değişikliğine giderek planlardan 9 metre sınırını kaldırmak için önerge hazırlamıştı. Haziran ayının ardından Temmuz ayında tekrar meclis gündemine gelen söz konusu önerge için CHP'li meclis üyeleri "Kabul" oyu kullanırken, CHP'li Meclis Üyesi Murat Serin, önergenin komisyonlara iadesini istemiş, CHP grubunun görüşünün tersine açıklamalarda bulunarak artışın görüntü kirliliğine neden olacağını savunmuştu. AK Parti ve MHP Grubu da ilgili önergeye "Ret" oyu vermiş, önerge Serin dışındaki CHP'li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edilmişti
SERİN İÇİN DİSİPLİN KOMİSYONU KURULDU
Yaşanan gelişmelerin ardından, Gaziemir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili İzel Zenginobuz Derinsu  CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'e "Serin'in dosyasını" teslim etmişti. Bugün gerçekleşen Cumhuriyet Halk Partisi İl Yönetim Kurulu toplantısında iki kişilik araştırma komisyonu oluşturuldu. 
SANDIK GÖREVLİLERİNİN EKSİKLERİ TAMAMLANACAK
Bununla beraber yönetimde saha çalışmaları, öbek çalışması ve sandık görevlileri konusunun görüşüldüğü kaydedildi. Sandık görevlilerinin eksiklerinin giderilmesi hususu görüşülerek, seçimin her an olabileceği bir kez daha hatırlatıldı. 
TANRIKULU’NDAN ZİYARET
Öte yandan bir dizi program için İzmir’de bulunan  Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, DİSK, Anadolu Birliği, KESK’i ziyaretinin ardından İzmir İl Başkanlığını da ziyaret ederek, İl Yönetimi ile kısa bir sohbet gerçekleştirdi.