İstanbul'da şiddetli poyraz hafiflerken kar yağışı da zayıflayarak kenti terk ediyor. Kentte perşembe ve cuma günü yağmur bekleniyor.

İstanbul'da hafta sonundan bu yana etkili olan kar yağışı bu sabah etkisini yeniden artırdı. Hava sıcaklıkları ne zaman artacak, kar yurdu ne zaman terk edecek? NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan yanıtladı.
Dilek Çalışkan, ''Bu gece yarısı ve sabah saatlerinde tekrar bir yağış var. Kar, sıcaklıkta yükselme olduğu için zaman içerisinde sulu kar ve yağmura çevirecek'' dedi.

''KARIN SON GÜNLERİ''
Yağışın olmasının don riskini hafiflettiğini söyleyen Çalışkan, ''Cuma günü çok zayıf da olsa sulu kar şeklinde bir yağış bekleniyor. Hafta sonu sıcaklık 7-8 dereceye doğru çıkacak. Pazartesiden itibaren de 15 dereceyi bulan sıcaklıklar var. Artık karın son günleri diyebiliriz'' açıklamasında bulundu. 
Çalışkan, kar yağışının Karadeniz'de cumaya kadar süreceğini söyledi. İç Anadolu'da özellikle Ankara'da perşembe gecesi ve cuma orta kuvvetli kar yağışı beklendiğini de sözlerine ekleyen Çalışkan, ''Doğu'da, iç kesimlerde  ve Karadeniz'de cumartesi gününe kadar kar yağışı var. Bolu, Karabük, Bartın ve Zonguldak'ta yarın kar yoğunluğunu yeniden artıracak. Ege ve Akdeniz'de bu gece için sera üreticileri dikkatli olmalı, zirai don bekleniyor'' ifadelerini kullandı.

''PAZARA KADAR ÜŞÜYECEĞİZ''
Çalışkan sıcaklık artışı için pazartesi gününü işaret ederek, ''Pazar gününe kadar üşüyeceğiz. Genel olarak ısınmamız, sıcaklık 10 dereceyi geçeceği zaman, pazartesi günü olacak'' dedi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan 17-23 Şubat haftalık hava durumu tahmini haritasına ise şu şekilde yer verildi:

BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU
Marmara Bölgesi'nde Trakya, Sakarya boyunca devam eden kar yağışı Cuma'ya kadar devam edecek. Sıcaklıklık 2-4 derece civarında seyrediyor.
Öte yandan bölgede hafta sonu sıcaklıklar 7-8 dereceye yükselecek.
İç Anadolu Bölgesi'nde perşembe günü hafifleyen yağış cuma yeniden özellikle Sivas, Yozgat, Kırşehir boyunca yoğun olacak.
Akdeniz ve Güneydoğu Pazar'a kadar çok soğuk, yer yer kuvvetli don başlayacak. Akdeniz'de yağış az ancak Diyarbakır, Batman, Mardin boyunca kar yağışları var.
Karadeniz'de Artvin ve Rize'de kar sürüyor. Bolu, Zonguldak-Kastamonu'da perşembe öğle kar yeniden başlayacak. Cuma günü bölgenin geneli yine kar yağışlı ve Doğu Karadeniz'de yine kuvvetlenecek.