İzmir'de yaşayan Süleyman Durmaz ve Arife Durmaz çifti, 2006 yılında kaybettikleri ilk oğulları Mustafa Durmaz'ın ardından Soner Durmaz'ı da DMD hastalığı nedeniyle yitirdi. 7 yıldır yatağa bağlı olan ve solunum cihazıyla hayatını sürdüren Soner, hastalığı nedeniyle her yıl güç kaybetti ve annesi Arife Durmaz'ın çabalarıyla 27 yaşına geldi. Sıkı bir Beşiktaş taraftarı ve ünlü şarkıcı Yaşar'ın hayranı olan Soner, dün saat 18.00 sıralarında hayatını kaybetti. Kokluca Mezarlığı Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Soner'in cenazesi Hacılarkırı Mezarlığı'nda defnedildi. Cenaze törenine katılan yakınları ve DMD hastası çocukların aileleri, baba Süleyman Durmaz'a başsağlığı diledi.

Eşi Derya Durmaz ile birlikte cenaze törenine katılan ağabey İsa Durmaz (30), kardeşinin durumunun son günlerde giderek ağırlaştığını belirterek Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yaşamını kaybettiğini anlattı. Soner'in son günlerinde nefes darlığı çektiğini söyleyen Durmaz, "Enfeksiyon nedeniyle akciğerinde diren takılıydı. Enfeksiyon bitince diren çıkarılmıştı. Diren çıkarıldıktan sonra iyice ağırlaştı. Dün akşam üzeri vefat etti" dedi. DMD hastalarının sorunları nedeniyle çok mücadele verdiklerini ifade eden İsa Durmaz, "DMD hastalığı ile mücadele eden diğer ailelere Allah sabır versin. DMD hastaları ölmesin. Çözüm bulunsun en kısa zamanda. Soner gibi çocuklar ölmesin" diye konuştu.

'KAYBETTİĞİMİZ SON ÇOCUK OLSUN'
Cenaze törenine gelen DMD hastası 5,5 yaşındaki Deniz Önder Uyar'ın annesi Ferda Uyar, her annenin hissettiği gibi büyük üzüntü yaşadığını belirterek, "Bir evladımızı kaybettik. Umarım bu hastalıktan kaybettiğimiz son çocuk olur. Hepsine şifa diliyorum. Soner'i DMD hastalarının dahil olduğu gruptan tanıyordum. Birebir tanışmışlığımız yoktu ama aynı acıyı paylaşıyoruz. Onlara destek olmak için geldik bugün. Soner de çok erken bir kayıp. Bir an önce tedavinin ülkemize gelmesini istiyorum" dedi.

'OĞLUM SONER İLE ARKADAŞTI'
DMD'li 19 yaşındaki Hasan Irmak'ın annesi Ayşe Irmak da Soner'in öldüğünü oğlundan sakladığını anlatarak şunları söyledi:

"Bugün bizim için kötü bir gün. Soner de benim oğlum gibiydi. Devletimiz bizi duysun. Yapmadığımız kalmadı bu hastalık için. Çok evrak gönderdik. Oğlum 19 yaşında. Ben ona duyurmadım. Çünkü Soner'i çok iyi tanıyor, arkadaştılar. Sağlık ocağına ilaç yazdırmaya gidiyorum, dedim. 'Anne Soner'i gömmeye gidiyorsun, biliyorum' dedi. 'Ne olur anne söyle, bize tedavi bulsunlar. Merkezler açsınlar, hastanelere rahat gidip gelelim' dedi. Bizi sadece bu hastalığı çeken anneler anlıyor."

DMD hastalarının yakınları, Türkiye'de bu hastalığın tedavisine yönelik çalışmalar yapılması ve sağlık kurumları açılması için yetkililere çağrıda bulundu.