Engelsiz bir yaşamın mümkün olduğuyla ilgili farkındalık yaratmayı amaçlayan Engelsiz Festival'e, il genelinden çok sayıda engelli katıldı. Bir günlüğüne temsili askerlik yapan engelli gençler ise asker kıyafetleriyle festivale geldi. Apollon Tapınağı'ndan Altınkum Yalı Caddesi'ne kadar farkındalık yürüyüşü düzenlendi. Farklı yörelerin halk oyunları oynandı.

Festival açılışında bir konuşma yapan Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, "Böyle organizasyonun içerisinde yer almak mecburiyetindeyiz. Çünkü hepimiz birer engelli adayıyız. Bu organizasyonda bizlere çok yardım eden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu'na çok teşekkür ederim" diye konuştu.

"FARKINDALIK AYDIN'DAN YAYILSIN"
Altı Nokta Körler Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Şube Başkanı Bayram Özen, engellilerin günlük hayatta yaşadıkları sorunları anlattı, binaların engellilerin kullanımına uygun ruhsat almasında gereken önem gösterildiği için teşekkür etti. Böylelikle engellilere yönelik farkındalığın oluşmaya başladığını söyleyen Özen, "Dilerim Aydın'da başlatılan bu duyarlılık örneği tüm Türkiye'ye egemen olur ve herkes için eşit, erişilebilir alanlar inşa edilir" diye konuştu.

Etkinlikte Çete Ayşe Halk Oyunları Ekibi zeybek oynadı. Çok sayıda vatandaşın yanı sıra tatil için Didim'e gelen turistlerin de katıldığı festivalde Grup Eflatun konser verdi.