Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- TBMM İYİ Parti Grup Başkanvekili, İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenledi.  Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Beştepe’de yaptığı güvenlik toplantısını hatırlatırken, eleştirilerde bulundu. Dervişoğlu, “Sarayda güvenlik toplantısı yapılmış, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yöneticilerinin de toplantıda bulundukları görülmüştür. Ama muhalefet partilerinden her hangi bir temsilci yoktu. Gönül arzu eder ki bu temel konularda iş başında bulunan iktidar bu duyduğu arttıracak adımlar atsın. Muhalefet partileri madem o toplantıda yoktu, operasyonla ilgili bilgiler siyasi parti liderlerine iletilsin. Biz Türk milletiyiz böyle konularda kaya gibi oluruz. Mesele Türkiye’nin güvenliği olunca ülkemize düşen bütün sorumluluğu yerine getiririz. Devletimizin milletimizin bütünlüğü bizim için önemlidir. Bir karış toprağımızın bir çakıl taşının üzerinde tartışma yaratılmasına izin vermeyiz. Yaşadığımız coğrafyada hedefleri emelleri olan bazı devletler bulunmaktadır. Onlar tarihi okudukların Türk milletinin hangi kudrete sahip olduklarını göreceklerdir” dedi.

İŞSİZLİK VE CV TARTIŞMALARI
Dervişoğlu, kentte yaşanan CV konusunda açıklamalarda bulunarak, “Türkiye’de ciddi sorunlar var. Bu sorunların başında ekonomik problemler geliyor. İşsizlik bir kanayan yaradır. Her hanede işsiz genç bulunmakta. Aileler bütün yatırımlarını çocuklarının eğitimlerine yapmıştır. Ancak çok ciddi bir genç işsizlik hüküm sürüyor ve büyük bir çoğunluğu da üniversite mezunudur. Aileler çocuklarına iş aramak durumundadırlar. İstihdamın böylesine aşağılara düştüğü, başka sosyal problemler kendisini göstermeye başlar. Türkiye’de işsizlikten kaynaklı çok büyük sorunlar yaşanmaktadır. Gazetelerin 3. sayfalarında hiç hoş olmayan olayların yaşandığını görüyoruz. Merkezi hükümet üzerine düşeni yapmadığı zaman yerel alanlarda iş ve istihdam oluşturulması arzu ediliyor. Dolayısıyla yerel yönetimlerin bu konudaki sorumlulukları konuşuluyor. Talepler belediyelere gidiyor. Aileler çocuklarının yerel yönetimlerin iş  oluşturabildiği yerde işe kavuşmasını istiyor. Yerel yönetimin temel görevlerinden birisi istihdam oluşturmaktır” diye konuştu.

İŞSİZLİK PROBLEMİNİ YEREL YÖNETİMLERLE….
Dervişoğlu, işsizlik problemini yerel yönetimlerle göğüslemeye çalıştıklarını belirterek, “Yönettiğiniz bölgeyi yerli ve yabancı sermayenin yatırım yapabileceği bir alana dönüştürmeniz gerekir. İşsizlik problemini yerel yönetimlerle göğüslemeye çalışıyoruz. İzmir’de de böyle diğer yerlerde de böyle. Millet İttifakı olarak seçime girdiğimiz bölgelerde bize de yoğun talepler geliyor. Hükümet 17 senedir işsizlik problemini göğüsleyebilecek önlemleri almadığı için talepler bize geliyor. Çözüme kavuşacağına inanıyorum, sabır gerekiyor. İzmir’de basında Millet İttifakı’nın arasında, işe adam koyma, işte belediye şu kadar adam aldı gibi tartışmaların yaşandığını görüyor ve biraz da yadırgıyorum. Biz, bir yere, birisi yerleştirilecekse liyakatli olması gerektiğini söyledik. CHP’nin işsizleri, AK Parti’nin, MHP’nin işsizleri diye bir şey yok. Bizim gönlümüzden geçen İzmir’de tek bir işsiz gencimizin kalmamasıdır. Yerel yönetimlerimizin İzmir’i çok büyük bir yatırım alanına çevirebilecek projeleri hayata geçirmelerini temenni ediyorum. Sokakta işsiz gencimizin kalmamasını temenni ediyorum, bu onu da hem hükümetin hem de yerel yönetimlerin hayata geçirecekleri projelere destek olacağımızı söylüyorum”  dedi.

TUNÇ BEY İLE İYİ BİR HUKUKUMUZ VAR
“Tartışmalara sebep olan CV meselesiyle alakalı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile görüşecek misiniz?” sorusuna cevap veren Dervişoğlu, “Kendisini görevimden kaynaklı yoğunluk sebebiyle henüz ziyaret edemedim. TBMM’de yargı paketi tartışılıyor hiç değilse meclisin akşam seansına yetişmek için yola çıkacağım. Ama Tunç Bey ile iyi bir hukukumuz var, yerinde ziyaret edemedim ama bir dahaki gelişimde ziyaret edeceğim. Sayın Tunç Soyer’in, yaşadığımız yer bir taraftan baktığımızda sanayi, bir taraftan baktığımız turizm, eğitim kenti, Tunç Bey’in İzmir için istihdam yaratabilecek projeleri hayata geçirmek için çaba sarf ettiğini biliyorum. Zamana yaymak gerek” diye konuştu.

BİZ ONLARI MİLLET İTTİFAKI OLARAK SEÇTİK
Devişoğlu, “Yerel yönetimlerde de doğru kararlar alınacağına inandığımız belediye başkanlarımızın yanında duruyoruz. Biz onları Millet ittifakı olarak seçtik. Millet İttifakı’nın adayı olarak iş başına gelenleri başarısız olma lüksü yoktur. Tunç Bey’den İzmirliler olarak büyük başarılara imza atmasını bekliyoruz. Bu yolda çaba sarf etmesinin görüyor ve gözlemliyoruz” dedi.

FEVRİ BEYANLARI YERİNDE BULMUYORUM  
İzmir’de istihdam konusuyla ilgili açıklamada bulunan Dervişoğlu, “İzmir’i zaten CHP yönetiyordu yine CHP yönetiyor. Vay efendim el değiştirdi onu çıkar bunu al türünden bir şey yapılması mümkün değil. İşsizlik kanayan bir yaradır, bu yarayı tedavi etmek de müşterek görevimizdir. Hep birlikte yapacağız ama bazı alanlarda fevri beyanlarda bulunmayı çok yerinde bulmuyorum” dedi.