Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin milletvekili genel seçimine kendi adı ve logosuyla girme kararı aldığını duyurdu.

Açıklamayı sosyal medyadan yapan Babacan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Demokrasi ve Atılım Partisi, önümüzdeki seçimlere kendi adıyla, kendi şanıyla, kendi logosuyla girme kararını almıştır. Ülkemiz için, demokrasimiz için hayırlı olsun.''

Babacan, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısındaki konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim sürecini başlattığını savundu, ''Seçimlere hazırız ve biz kazanacağız'' dedi.

''6'LI MASAYLA İLGİLİ VERDİĞİMİZ TÜM SÖZLERİN ARKASINDAYIZ''

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Ali Babacan, 6'lı masadaki işbirliği, seçim işbirliğinin devam edip etmediğine ilişkin soru üzerine şunları söyledi:

"Biz 6'lı masayla ilgili bugüne kadar verdiğimiz tüm sözlerin arkasındayız. Ortak çalışma alanı olarak belirlediğimiz alanlarda yoğun bir şekilde katkı vermeye devam edeceğiz. O masadaki siyasi partilerin her biriyle iş birliği alanlarını da genişletme konusunda tam bir irademiz var. Geçen pazar günü yaptığımız toplantıdan sonra ortak açıklama yaptık.

''A PLANIMIZ ORTAK ADAY''

Orada da 6 partinin ortak cumhurbaşkanı adayının niteliklerini tarif ettik. Partilerin ortak cumhurbaşkanı adayı çıkarması seçimlerde başarı sağlamak için çok önemli bir yöntem olacak. Birinci tercihimiz budur. Olur da 6'lı masada ortak aday konusunda mutabakat sağlanamaz, o zaman farklı seçeneklere bakılır. A planımız; söz verdiğimiz gibi 6'lı masada bir ortak aday oluşturup bir isim üzerinde ortak adayla seçimlere gitmek.''