Dokuz Eylül Üniversitesi, YÖK tarafından üniversitelerde engelsiz bir ekosistemin oluşturulmasını teşvik etmek üzere bu yıl 3’üncü kez düzenlenen ‘Engelsiz Üniversite Ödülleri’nde kazandığı 3 nişan ve 3 bayrağı teslim aldı. Yarışma, ‘Sosyal ve kültürel faaliyetlere katılıma destek; gerekli uyarlamaların, alt yapının ve donanımların sağlanması ile Engelsiz Erişim ve Engelsiz Eğitim’ temalarıyla hazırlandı. Dokuz Eylül Üniversitesi yarışmada, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu ile Sabancı Kültür Sarayı ‘Mekanda Erişilebilirlik Bayrağı’ (Turuncu Bayrak), Buca Eğitim Fakültesi ‘Eğitimde Erişilebilirlik Bayrağı’ (Yeşil Bayrak), Buca Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı, Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Tarih Eğitimi Anabilim Dalı ile Özel Eğitim Bölümü Özel Yetenekliler Eğitimi Anabilim Dalı ‘Engelsiz Program Nişanı’ aldı.
 
SÜREKLİ GELİŞİMİ DESTEKLİYORUZ
Dokuz Eylül Üniversitesi’nin sürekli gelişimi destekleyen bir anlayışla yönetildiğini belirten Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Üniversite yönetimi olarak her gün mensuplarımızın ve yaşadığımız toplumun yeni ihtiyaçlarının doğabileceğinin bilinciyle hareket ediyoruz. Bu noktada güçlü ve dinamik altyapımızla bu ihtiyaçlara hızlı şekilde cevap veriyoruz. Bu nedenle kurumsal planlarımızı, aile fertlerimizin kişisel gelişimlerini dikkate alarak hazırlıyoruz. Ayrıca, öğretim ve araştırma faaliyetlerimize ilişkin fiziki ortamların, öğretim programlarımızın ve altyapı imkanlarımızın erişilebilirliğini arttırmak üzere çalışıyoruz” dedi.
 
Dokuz Eylül Üniversitesinin yerleşkelerinde tüm birimlerin katılımıyla yürütülen erişilebilirlik çalışmalarının devam edeceğini söyleyen Rektör Hotar, “Amacımız üniversitemizin imkanlarına erişimin daha kolay, daha yaygın olmasını sağlamaktır. Erişilebilirlik konusunda en iyiye ulaşmak için mensuplarımız ile birlikte kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.