GÜNDEME BAKIŞ - 2014-2019 yılları arasında Selçuk Belediye Başkanlığı yapan AK Partili Zeynel Bakıcı, son yerel seçimlerde partisi tarafından aday gösterilmemişi. 
ÜNİVERSİTEYE GERİ DÖNMEK İSTEMİŞTİ ANCAK
Bakıcı başkanlık görevi bittikten sonra mensubu olduğu DEÜ'ye dönmek istemiş ancak bu başvurusu kabul edilmemişti. Bunun üzerine Bakıcı üniversite aleyhine dava açmıştı. Süreçte DEÜ Rektörü Nükhet Hotar'ın Bakıcı'ya randevu vermediği, telefonlarına çıkmadığı iddia edilmişti. 
GÖREVE DÖNDÜ
Daha sonra Bakıcı görevine döndü ve Selçuk Yüksek Okulu Seyahat-Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölümü Kültürel Miras ve Turizm Programında ders vermeye başladı.
BAŞKAN ADAYI OLAMADI MÜDÜR OLDU
Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Nükhet Hotar tartışma yaratacak bir atamanın altına imza attı. Hotar Selçuk Belediyesi eski Başkanı AK Partili Zeynel Bakıcıyı Efes Meslek Yüksek Okuluna müdür olarak atadı.
SAYIN REKTÖRÜME TEŞEKKÜR EDİYORUM!
Bakıcı bu atamayı, "Sayın Rektörüm Prof. Dr. Nükhet HOTAR tarafından DEÜ Efes Meslek Yüksek Okulu Müdürü olarak atanmış bulunmaktayım. Sayın Rektörüme çok teşekkür ediyorum. Allah bizleri mahçup etmesin" sözleriyle duyurdu.

Son yerel seçimde Selçuk'da CHP'li Filiz Sengel Ciritoğlu seçimi kazanmıştı.