DEÜ Rektörlüğü tarafından DEÜ Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde kurulan Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin resmi açılışı gerçekleştirildi. DEÜ 15 Temmuz Sağlık ve Sanat Yerleşkesi'nde konumlandırılan merkezin açılışına DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar ve üniversite mensupları katıldı. 4 Ekim 2019'da kurulan ve 2021-2022 akademik dönemiyle ilk öğrencilerini kabul eden DEÜ Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde hizmete alınan Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi, diş hekimliğinin tüm branşlarında çağın gerektirdiği şekilde hastalara hizmet verecek, mesleki uygulamaların geliştirilmesine katkı sağlayacak.


'YATIRIMLARDA İZİMİZ VAR'

Açılış töreninde konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, görevde oldukları süre boyunca üniversitenin vizyonuyla bütünleşen projeleri hayata geçirdiklerini belirterek, "Hepimizin katkısıyla bir güzel bir hikaye yazdık. 40. yılına giren üniversitemizin bugünlere gelmesinde emek veren tüm hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Bizler de sorumlu olduğumuz bu 3,5 yıllık süreçte; pandemiye, küresel krizlere, ülkemize içeriden ve dışarıdan yapılan saldırılara rağmen mensuplarımızın yoğun gayretleriyle yatırımlarımızı birer birer hizmete almaya devam ediyoruz. Bugün de açtığımız Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezimize emeğimizi, parmak izimizi bırakmış durumdayız" dedi.


'REFERANS NOKTASI OLACAK'

Dokuz Eylül Üniversitesi'nin Araştırma Üniversitesi beratı almasıyla sorumluluklarının da arttığını ifade eden Rektör Hotar, "Bu bağlamda araştırma ve işbirliklerine yönelik faaliyetlerimizi de artırmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Bu yüzden merkezimizde yürütülecek araştırmalar ve faaliyetler, diş hekimliği mesleği ve sağlık sistemi açısından çok daha önemli hale geldi. Toplum sağlığına hizmet edecek Merkezimizde görev alan değerli bilim insanlarımızın uluslararası düzeyde akademik inceleme ve çalışmalar yürüteceğine de inanıyoruz. Eminim ki hizmete aldığımız bu merkezler yakın bir gelecekte dünyanın da dikkatini çeken önemli bir başvuru ve referans noktası olacaktır. Merkezimizin açılmasında emeği geçen hocalarımıza ve mesai arkadaşlarımıza içtenlikle teşekkür ediyor; üniversitemize, Güzel İzmir'imize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz" ifadelerini kullandı.  

DEÜ Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimi ve Ağız Diş ve Çene Cerrahisi A.D. Öğretim Üyesi Doç. Dr. Süleyman Bozkaya ise hizmete aldıkları merkezin toplum sağlığına ve akademik hayata katkı sağlayacağını ifade ederek, "Merkezimizin bina dönüşümlerini ve ekipman ihtiyaçlarını kısa sürede tamamladık ve hazır hale getirdik. Bu aşamada bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nükhet Hotar'a, ve emek veren mensuplarımıza teşekkür ediyoruz. Nitelikli diş hekimlerinin yetiştirilmesine katkı sağlayacak merkezimizin uluslararası alanda da önemli işlere imza atacağına inanıyoruz" diye konuştu.