GÜNDEME BAKIŞ - İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Torbalı belediye meclisinde yapılacak başkanlık seçimi öncesi sessizliğini bozdu. Dervişoğlu, vefat eden Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’a bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diledi.

PİRİŞTİNA ÖRNEĞİ

Dervişoğlu’lu 2004 yılında dönemin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Pirişta’nın seçimden kısa süre sonra vefat ettiğini hatırlatarak, “O dönemi hatırlayanlar bilir. AKP aday göstermedi. AKP’den aynı tavrı Torbalı’da da beklediğimizi ifade etmek isterim. Orda bir görevden alma yok. Vefat durumu var. AKP’nin İsmail Uygur’un hatırasına saygı göstereceğine inanıyorum. Belediyede grubu olan partilerin bu hassasiyette, olgunlukta hareket edeceğine inanıyorum. Özetle herkesten İzmir’ce bir tavır sergilemesi gerektiğini söylüyorum” dedi.  

PARTİ İÇİ ÇEKİŞMELER…

Süreçte parti içi çekişmelerin İzmir’in uzlaşı kültürüne zarar vereceğini belirten İYİ Partili Dervişoğlu, “Başkanlık seçimi öncesi parti içi çekişmelerin yaşanmaması gerekiyor. Bu İzmir’in uzlaşı özelliğine zarar verir. Benzer durumları geçmişte yaşadık. Bu sefer böyle şeyler olacağına ihtimal dahi vermiyorum. Herkesi sorumlu davranmaya davet ediyorum" diye konuştu.