GÜNDEME BAKIŞ- İzmir’de meydana gelen depremde binaları hasar gören depremzedelerin dört gözle beklediği kadar İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçti. 6306 sayılı yasayla riskli kabul edilen yapıların dönüşümü için parsel bazında başvuru yapılması halinde yüzde 20, ada bazında ise yüzde 30 emsal artışı verilmesi kararı çıktı.  

SEVİNDİRDİ AMA YETMEZ  

Yaklaşık 11 aydır beklediği karar hakkında değerlendirmede bulunan İZDEDA Başkanı Haydar Özkan, emsal artışın sadece Bayraklı ilçesi özelinde kalmasının kabul edilemeyeceğini vurguladı. Özkan, “Ada bazlı bizi kurtarmıyor. Hükümet de ada bazlı yüzde 25 vermişti zaten. Bizim için parsel bazlı yüzde 30 alırsak bizi biraz daha rahatlatırdı. Yüzde 20 de olur, ne yapalım. Bunun için bir daha mücadele edemeyeceğiz. Bizi sıkan sadece Bayraklı üzerinden gelişmesi oldu. Biz aslında Tunç Başkan ile yaptığımız görüşmede ‘Bayraklı’dan başlayarak’ demişti… Dün bundan hiç bahsedilmedi. Bu da depremzedeleri çok üzdü. Sonuçta her ilçeden depremzedeler bulunuyor. Bu konuyla ilgili bir açıklama bekliyoruz. İzmir’de bunun bütün ilçelere yayılmasını istiyoruz” diye konuştu.   

BAZI BAŞKANLARIN YANINA YAKLAŞILMIYOR AMA…  

Emsal “Emsal artışı sadece Bayraklı’da kalırsa olmaz. Daha bazı ilçelerde plan notunun meclise geldiğini gördük. Bunun için herkes aynı duyarlılıkla yaklaşmıyor. Bu da bizi üzüyor. Burada en çok tepkiyi alan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’dır. Ama en çok çalışan da Serdar Başkan. Eksikleri var mı, evet var. Belediye ile ufak sıkıntılar oluyor. En azından konuşuyorsunuz. Diğer belediye başkanlarından yanına yaklaşılmıyor” dedi.   

ALINAN KARAR BİZİ ÇOK MUTLU ETTİ  

Özkan sözlerini şöyle sürdürdü:  

“Geçtiğimiz süreçte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın sürekli yanlarında olup, destek verdiğini hatırlatan Özkan, “Bu konuda duyarlılık gösteren AK Parti ve CHP grubuna, Sayın Soyer’e çok teşekkür ediyorum. Bu konuda talimat veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na çok teşekkür ediyorum. Tunç ve Serdar Başkan yanımızda olduklarını gösterdiler. Bu alınan karar bizi çok mutlu etti. Bazı meclis üyelerinin takındıkları tavır, bize karşı gösterdikleri davranışlar bizi tabi ki üzdü.”    

CUMHURBAŞKANIMIZDAN MÜJDE BEKLİYORUZ   

Hükümetten 20 yıl sıfır faiz kredi taleplerine yenileyen Özkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan bu konuyla ilgili müjde beklediklerini söyledi. Özkan, “Faiz oranın artmasıyla ilgili AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır Bey ile görüşmelerimiz devam ediyor. Kendisi de çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. ‘Konunu üzerindeyim, endişe etmeyin’ demişti. Kredi konusunda da alınacak kararla bizi mutlu etmelerini bekliyoruz. Sanıyorum Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan İzmir’e bir ziyareti olacak. Burada faiz müjdesini vermesini bekliyorum” diye konuştu.