Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, depremzedelerin merakla beklediği emsal artışı konusunda karar aldı. 6306 sayılı yasayla riskli kabul edilen yapıların dönüşümü için parsel bazında başvuru yapılması halinde yüzde 20, ada bazında ise yüzde 30 emsal artışı verilecek. Konuyla ilgili İZDEDA Başkanı Haydar Özkan çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

BAYRAKLI’DA KALACAKMIŞ GİBİ DÜŞÜNMESİN 
Özkan, “Şuanda görünen sanki Bayraklı Belediyesi ile sınırlıymış gibi gözüküyor. İçerdeki tartışmalar o yönde gözüküyor. Şu bilinmeli ki biz bu konuya İzmir olarak çıktık, İzmir olarak da kapatacağız. Sayın Tunç Başkan’dan sözünü aldık zaten. Bayraklı’dan çıkıp, ondan sonraki eksik ve aksaklıklar devam edecek. Sakın olarak hiç kimse bunu Bayraklı’da kalacakmış gibi düşünmesin. Burada Bayraklı için geldiyse yarın Karşıyaka ve Buca için de gelecek. Biz depremzedeyiz” diye konuştu.

SOYER’E TEŞEKKÜR MECLİS ÜYELERİNE SERT ELEŞTİRİ 
Özkan konuşmasını şöyle sürdürdü:
İkinci oturuma girerken, ağabeyimiz yaşında bir meclis üyesi beni provokatörlükle suçladı. Biz gördük  çok acıdır; yüzde 70 oy verdiğimiz meclis üyelerinin ne kadar basiretsiz olduğunu görüyoruz. Burada eğer Tunç başkan olmasa, burada hiçbir şey yürümez. Meclis üyesi konuşma yapıyor, ne konuştu hakkında bilgisi olmadığı derecede. Biz bunu bekliyorduk. Bizim istediğimiz oldu. Biz olmazı başardık. Asıl derdi olan biziz. Açık yüreklikle söylüyorum, CHP meclis üyelerine hakkımı haram ediyorum.  İçerdeki konuşanları biliyoruz, duyduk. Tunç ve Serdar Başkan bir duruş sergilemeseydi, bu Aralık’a kadar devam edecekti. 

EĞER HAKLIYSANIZ… 
Özkan son olarak şunları söyledi:
“Ben bir depremzedeyim. Evim ağır hasarlı, bir emekliyim. Buradan meclise geçen meclis üyeleri burayı görmeden geçiyorsa, olmasın meclis üyesi. Vatandaş da olmasın. Bizim için parsel bazlı yüzde 20, ada bazlı çalışma ise yüzde 30. Bizim ada bazlı çalışma zaten çok az. Bizi parsel bazlı ilgilendiriyor. Yüzde 30 olsaydı, bizi çok ilgilendiriyor. 80 bin tane konuk hasarlı, bunun içinde 400-500 bin aile var. İzmir’de biz kendimizi anlatamadık ama maalesef meclis üyeleri de bizi anlamamışlar. Haklarını helal etsinler. Yüzde 20 parsel bazlı K Sınırları korunarak, yani bu zamana kadar aldığımız haklar da 20. Eğer halkçıysanız, Genel Başkanınız gelip burada emir verene kadar bekleyeceğinize 11 aydır, zaten bunu yapardınız. Burada çıkıp kendinizi övmeyin, biz her şeyin farkındayız. Aptal değiliz, depremzedeyiz. Bizim zekamızla oynamayın”