Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- İZDEDA üyeleri Meclis gündemine yer alan; İzmir sınırları içerisinde 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan deprem sonrası 7269 sayılı Kanun kapsamında ağır ve orta hasarlı olarak tespit edilen ruhsatlı yapılara yüzde 20 emsal artışı hakkı tanınması’ hakkındaki önergeye tepki tepki gösterdi. Depremzedeler, geçtiğimiz ay gerçekleşen meclis toplantısında Bayraklı özelinde kabul edilen; deprem sonrasında ağır ve orta hasarlı olarak tespit edilen yapılar ile 1998 yılındaki yönetmelik öncesi ruhsat alan veya 6306 sayılı yasayla riskli kabul edilen yapılar için ada bazında yüzde 30 parsel bazında yüzde 20 emsal artışı verilmesi kararının İzmir geneline yayılmasını talep etti.  

ŞİMDİ NE YAPACAĞIZ?
Karara tepki gösteren İZDEDA Başkanı Özkan, “Şaşkınız. Depremin üzerinden 1 yıl geçti, 11’inci ayda belediye emsal artışı verdi, 13’üncü ayda geri çekti. Biz, Bayraklı için alınan emsal artışı kararının kent geneline yayılmasını istiyoruz. Bu önergede az hasarlı yok, riskli yapı yok, ada bazında yok. Az hasarlı 65 bin bağımsız bölüm var, çok sayıda riski bina var. Bu insanlar şimdi ne yapacak? Belediye başkanımız söz verdi tüm İzmir’e yayacağını söyledi. Bunun üzerine Buca’da, Karşıyaka’da, daha birçok yerde insanlar müteahhitlerle anlaşma yaptı. Biz, yaşadığımız ilin belediye başkanına inanmayacaksak, kime inanacağız? Şimdi ne yapacağız?” dedi.  

‘GÖZÜMÜZÜN İÇİNE BAKA BAKA OY VERSİNLER’ 
Konuyla ilgili önergeyi hatırlatan Özkan, “Bizim gözlerimizin içine baka baka oy versinler. Vicdanlarına sığınsınlar” diye konuştu.