Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ-İzmir Barosu, depremde ofisleri hasar gören avukatlar için konteynerlerden ofis kurmaya başladı. Depremin en büyük hasar verdiği Bayraklı ilçesinde bulunan İzmir Adliyesi’nin yanına kurulacak konteynerlerde avukatlar dönüşümlü olarak çalışacak. 

1100 HASAR BİLDİRİMİ BULUNUYOR
Binlerce avukatın hasar bildirdiğini kaydeden İzmir Barosu Özkan, “500 yakın büro yıkılacak. Depremde bize hasar bildiren meslektaş sayısı 1100’e ulaştı. 500’e yakın meslektaşımızın binası kullanılamayacak halde. Ya yıkıldı, ya yıkılmak üzerinde, içeri girilmesine izin verilmiyor” diye konuştu. 

“SAYIYI 20’YE ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ”
Avukatların çalışmalarını sürdürebileceği konteyner ofislerin kurulmaya başladığını kaydeden Yücel, “Hemen Adliye’nin yanındaki derenin kenarında yaptık. 12 konteyner koyduk. Her konteynerda 4 arkadaşımızın çalışmasını planlıyoruz. Buralarda 40 arkadaşımız değil de daha fazla arkadaşımızın çalışacağı dönüşümlü bir sistem üzerinde çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi konteyner arttırma konusunda destek olacak. Onlardan gelecek konteyner sayısıyla ile birlikte bu sayıyı 20’yı çıkarma gibi bir hedefimiz var. Büyükşehir Belediyesi’nin de vereceği destekle birlikte, o alanda birkaç aylık da olsa bir istihdam alanı oluşturacağız” dedi.