GÜNDEME BAKIŞ – (Özel Haber) Birinci derece deprem kuşağında yer alan İzmir’de okulların depreme dayanıklı olup olmadığı tartışma koşunu olurken, Milli Eğitim Bakanlığı İzmir’in Karşıyaka ilçesindeki iki okulla ilgili flaş karar aldı.

BOŞALTIN!
Bakanlık; 30 derslik, 60 öğretmen ve 855 öğrencinin olduğu Selçuk Yaşar Alaybey Ortaokulu binasının depreme dayanıksız olduğunu tespit etti ve okulun ivedilikle boşaltılmasını istedi. Bunun üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öğrencilerin Zübeyde Hanım Ortaokulu’na geçmelerine karar verdi. Okulun tam gün eğitim modeline döneceği ifade edildi.

Bakanlık, aynı şekilde ile Hayri Özmeriç İlkokulu binasının depreme dayanıksız olduğunu belirledi. Buradaki öğrenciler okulun bahçesindeki diğer binada eğitim göreceği bildirildi. Bu okulda ise 10 derslik, 17 öğretmen ve 172 öğrenci bulunuyor.  

Öte yandan her iki okulun yıkılarak yerlerine yenileri yapılacağı belirtildi.  

DAHA ÖNCE AKILLARI NEREDEYDİ?
Gündeme Bakış’a konuşan veliler ise, “Okulumuz bugün depreme dayanıksız hale gelmedi. Yetkililerin akılları neredeydi? Neden şimdi? Bu çocuklar şimdiye kadar çürük binada eğitim görmüş” diyerek tepki gösterdi.

Gündeme Bakış’a konuşan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, “Gerekli tedbirleri alıyoruz. İki okulu boşaltıyoruz” dedi.