GÜNDEME BAKIŞ – İzmir’i vuran 6.9’luk deprem kamu binalarını da etkiledi. Deprem sonrası İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyeleri hizmet binalarını boşaltmıştı.  Konak’taki Büyükşehir Belediye binasında çalışan 2 bin kişi farklı noktalardaki birimlerde çalışmalarını sürdürmeye başlamıştı.

İLK TESPİT
GÜNDEME BAKIŞ’ın edindiği bilgiye göre, dört bloktan oluşan Büyükşehir Belediyesi’nin denize bakan kısmı depremde orta, kara tarafındaki bölümü ise az hasar tespit edildi. Binanın taşıyıcı kolonlarında ise ilk tespitte bir sorun görülmedi. Binanın durumunun tam olarak netleşmesi için karot testi uygulandı. Ancak rapor henüz çıkmadı.

SOYER SICAK BAKMIYOR AMA…
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, mevcut binada faaliyetlerin sürdürülmesine sıcak bakmadığı ancak gelecek rapora göre konuyla ilgili kesin bir karara varılacağı ifade edildi.

ÇALIŞMALARINA EGEMENLİK EVİ’NDE DEVAM EDECEK
Depremden sonra İzmir Sanat’taki makamını kullanan Başkan Soyer’in, Kemeraltı’ndaki eski belediye binasına (Egemenlik Evi) taşınacağı öğrenildi.  

KAROT TESTİ NASIL YAPILIR?
Karot testi için inşaatlardan taze betondan numune alınamaz. Alınsa bile istenilen sonuçlara ulaşmak neredeyse imkansızdır. Çünkü beton kuruyacağından testte işlevini yitirir. Karot testi için bitmiş binalardan betonarme karkas sistemiyle betonun sağlamlığı kontrol edilir. Kullanılan karot makinesi aracılığıyla silindir şeklinde ki örneklerle alınır. Daha sonra deney alınan bu silindir beton örnekleriyle başlamaktadır. Basınç deneyi uygulanarak betonun sağlamlığı test edilmektedir. Karot yönteminin tahribatlı olduğunu da göz önünde bulundurmak gerekir.