Sosyal medyada bir araya gelerek çeşitli yardım faaliyetleri yürüten Bucalılar grubu bu kez depremzedeler ve şehitler için lokma etkinliği düzenledi.

Bucalılar grubu olarak depremin etkileri sürerken Elazığ'da yaşamını yitirenleri anmak istediklerini kaydeden grubun sözcüsü Baki Kanıcı, depremde hayatını kaybedenler ve şehitler için lokma döktürdüklerini söyledi.

Kanıcı, "Elazığ ve Malatya'da kaybettiğimiz insanların ruhuna lokma etkinliği düzenledik. Amacımız yaşanan sıkıntılı günleri el ele atlatıp, huzur ve mutluluğa kavuşmak. Bucalılar olarak bir araya gelip bu etkinliği düzenledik" dedi. Depremzedeler için kısa bir süre önce Buca Belediyesi ve Buca Kent Konseyi'nin öncülüğünde hazırlanan yardım tırına katkıda bulunduklarını ifade eden Kanıcı, "Depremin artçıları bitmeden insanların ihtiyacını bilmemiz mümkün değil. Biz destekleri sürdüreceğiz. Ama yapılan yardımlar karmaşaya gelmesin, hedefe ulaşsın istiyoruz. Orada bağlantılı olduğumuz biri var. Gerçek ihtiyaçlar ortaya çıksın o zaman bize bir liste yapacak. Giyim gıda gibi gerçek ihtiyaçları belirleyip onları adrese teslim göndermeyi planlıyoruz" diye konuştu.


Vatandaşlar sıraya girip lokma hayrına katılarak yaşamını yitirenler için dua etti.