GÜNDEME BAKIŞ - Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Pampal son depremi değerlendirdi. Pampal, “Bölgenin normal depremleri. Bingöl beklerken başka yerden çıkar. Batı Anadolu’da etkin olan bir fayda meydana geldi. Batıya doğru Denizli’ye doğru uzanan faylar daha büyük faylar var. Saruhanlı bölgesinde 7 ve üzeri deprem yaratacak faylar yok.

Küçük ve orta büyüklükteki depremler olabilir. Normal depremlerden bir tanesi yaşadık. Bundan sonra da yaşanması sürpriz olmaz. Kırkağaç’ta, Akhisar’da son zamanlarda çok deprem oluyor. Bu bölge aktif. Saruhanlı civarındaki faylar Doğu-batı yönlü. Yıkıcı depremler beklemiyoruz. Bundan sonra da olacaktır” dedi.

MANİSA FAYINI TETİKLERSE…
Afyon Kocatepe Üniversitesi Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Çağlar Özkaymak, “O bölge olarak dünyanın en aktif bölgelerinden bir tanesi. Meydana gelen deprem Ozanca fayı üzerinde gibi görünüyor. Bu bölgelerde bu büyüklükte deprem gelmesi normal. Burada önemli olan Manisa fayı. Manisa fayı uzun bir fay. En son 1845’te fay üretti. 7 büyüklüğüne kadar deprem üretmesi öngörülüyor. Manisa fayı tetiklenirse bu risk olabilir. Bölgede diri faylarımız var” diye konuştu