Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ  - Mansuroğlu Mahallesi’nde çok sayıda binayda ağır hasarlı tespiti yapıldı. Binaların önüne polis tarafından şerit çekildi. Birçok noktada polisler hırsızlık olmaması için nöbet tutmaya başladı.

HAVANIN KARARMASIYLA

Mansuroğlu Mahallesi’nde havanın kararmasıyla vatandaşların apartmanlarında ağır hasara rağmen evlerine içine girip televizyon, dolap, sandalye, çamaşır makinalarını vb eşyalarını taşıdıkları görüldü. Bir apartmanın önündeki hareketlilik sonrası olay yerine polis geldi. Polis, vatandaşların evlerine girmemesi için uyardı. Bir polis memur koltuğunun altında televizyon taşıyan kişiye, “Ben senin hırsız olmadığını nereden bileyim?” diye çıkıştı. Bu sırada araya komşular girdi ve “Kendisi kat maliki” dedi. Polisin uyarılarına bir vatandaşın, “Canımız tabi önemli ama mal canın yongasıdır oğlum” dediği duyuldu.

ATEŞ YAKARAK ISINIYORLAR

Birçok noktada vatandaşlar ateş yakarak ısınıyor. Çocuklar ise oyun oynuyor. Vatandaşların şuan için tek düşünceleri başlarını sokacak bir ev… Depremzedelerin en büyük endiyesi ise yağmur. Bir vatandaşın telefonla konuşurken, “Yağmur yağarsa halimiz perişan olur” sözleri dikkat çekti.  

EVDEKİ EŞYALARIM NE OLACAK?

Gazeteci olduğumuzu öğrenen bir vatandaş, “Evimize gelip baktılar. Kolonlar sağlam mı bilmiyoruz. Evdeki eşyalarımızı almayı umuyoruz. Yıllarca çalışıp aldık o eşyaları. Her gün buraya gelip yetkililerin bizi bilgilendirmesini bekliyoruz. Eğer ağır hasarlı tespiti yapılırsa evdeki eşyalarımız ne olacak” dedi.